Nieuwe FibreCAT-opslagsystemen voor het MKB

Redactie Baaz
Fujitsu Siemens heeft onlangs twee nieuwe modellen aangekondigd in zijn FibreCAT-reeks opslagsystemen. Het gaat om een nieuw model voor schijfopslag en een nieuw tapemodel, beide bedoeld voor grootschalige opslag in kleine en middelgrote ondernemingen.

Schijfopslag
De FibreCAT SX88 is vooral bedoeld voor omgevingen waar snelheid belangrijk is. Het systeem is schaalbaar tot 42 TB en is onder andere te gebruiken voor toepassingen als databases, back-ups naar schijf en streaming media. Het apparaat is volgens de fabrikant beschermd tegen gegevensverlies bij stroomuitval. De SX88 is vanaf deze maand verkrijgbaar tegen een prijs vanaf 8400 euro.

Tapeopslag
Het FibreCAT TX08-tapesysteem is een toestel op instapniveau. Fujitsu Siemens wil het MKB er een stap mee laten zetten naar automatische tapeopslag. Het toestel biedt een opslagcapaciteit van 6,4 TB (gecomprimeerd) en kan gedurende acht dagen als geautomatiseerde dagelijkse gegevensback-up worden gebruikt. Automatisering elimineert het risico van menselijke fouten bij het handmatig verwisselen van back-uptapes. Op het apparaat is back-upsoftware genstalleerd van BrightStor ARCServe. De TX08 is vanaf november verkrijgbaar voor 3700 euro.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie