Nieuw seizoen kwaliteitspodcast GONZO start vandaag

Nieuw seizoen kwaliteitspodcast GONZO start vandaag

Redactie Baaz

Vandaag start een nieuw seizoen van GONZO. In deze kwaliteitspodcast vertellen invloedrijke journalisten over dat éne verhaal in hun carrière dat ze altijd zal bijblijven. Presentatoren Merel Westrik en Frans Lomans - zelf ook geen journalistieke groentjes - vragen door: waarom kiezen ze van ál hun verhalen juist déze? Hoe zijn ze te werk gegaan? Zijn ze tegengewerkt? Geholpen? Hoe vaak denken ze er nog aan terug? En wat was de impact van hun verhaal? Vanaf aflevering drie, op 29 februari, zal GONZO exclusief op Podimo te beluisteren zijn. 

Van Zainab Hammoud tot Jan Tromp

GONZO staat erom bekend journalistieke zwaargewichten in de uitzending te krijgen en ook dit seizoen schuiven klinkende namen aan bij Merel Westrik en Frans Lomans: Paul Vugts, Kim van Keken, Coen Verbraak, Zainab Hammoud, Lia van Bekhoven, Rasit Elibol en Jan Tromp. Aan deze toch al imposante lijst zullen de komende weken nog een aantal nieuwe namen worden toegevoegd. Alle gasten zullen vertellen over hun geruchtmakende verhalen en scoops, waarvan de gevolgen soms nog tot op de dag van vandaag doorwerken. 

Paul Vugts en de raadselachtige liquidatie van elektricien Ali Motamed

Paul Vugts is de eerste gast. Hij vertelt vandaag over zijn artikel In Almere geliquideerde 'Ali' achter beruchtste aanslag Iran , dat op 26 mei 2018 in Het Parool verscheen. Hierin onthult Vugts dat een onopvallende elektricien die twee jaar eerder in Almere werd doodgeschoten, in werkelijkheid de meest gezochte man van Iran was. Ali Motamed bleek aanslagpleger Mohammed Reza Kolahi Samadi, verantwoordelijk voor de beruchtste aanslag in de geschiedenis van Iran, waarbij 73 mensen om het leven kwamen, onder wie vier ministers en een opperrechter. Een bijzondere onthulling en een verhaal dat internationaal werd opgepakt. 

Kim van Keken en de Schipholbrand

Volgende week is Kim van Keken aan de beurt. Zij onthulde op 5 november 2005 in de Volkskrant dat er van alles mis was met de brandveiligheid op vreemdelingendetentiecentrum op Schiphol, waar eerder dat jaar een verwoestende brand woedde. Elf mensen kwamen daarbij om het leven en er vielen nog eens vijftien gewonden. Van Keken blikt terug op de gebeurtenissen van toen en de gevolgen van het artikel dat ze erover schreef.

Exclusief bij Podimo 

Vanaf de derde aflevering op donderdag 29 oktober, waarin Coen Verbraak zal vertellen over zijn interviewreeks Onze Jongens op Java, is GONZO exclusief te beluisteren bij Podimo. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie