Nieuw seizoen Denkend aan Holland
Denkend aan Holland

Nieuw seizoen Denkend aan Holland

Redactie Baaz

Janny van der Heijden en André van Duin trotseren deze zomer de Nederlandse wateren voor het vijfde seizoen van Denkend aan Holland. Het bekende vaarduo gaat met hun bootje op ontdekkingstocht en volgt weer prachtige vaarroutes. Onderweg maken Janny en André verrassende uitstapjes. Denkend aan Holland is vanaf zaterdag 26 augustus om 22.05 uur te zien bij MAX op NPO 1.

In het nieuwe seizoen van Denkend aan Holland ontdekken Janny van der Heijden en André van Duin Nederland weer vanaf het water. Het bekende duo staat te popelen om nieuwe plekken te ontdekken. Dit jaar varen Janny en André over de Gelderse IJssel, gaan ze met hun bootje naar André’s geboortestad: Rotterdam, bezoeken ze vestingsteden Gorinchem, Woudrichem en Heusden én genieten ze van de kronkelende Overijsselse Vecht. Uiteraard is scheepshond Nhaan ook van de partij, zij houdt een oogje in het zeil.

Denkend aan Holland - Aflevering 1 – Gelderse IJssel – zaterdag 26 augustus, 22.05 uur bij MAX op NPO 1

Janny en André varen van Zutphen naar Arnhem over de Gelderse IJssel. Onderweg passeren ze het kleinste stadje van Nederland: Bronkhorst. In de Hanzestad Doesburg mogen Janny en André zelf mosterd maken. Daarna gaat de vaartocht verder langs het fraaie Kasteel Middachten, dat nog particulier wordt bewoond door een graaf. Janny en André eindigen in Arnhem, daar genieten ze van echte Arnhemse meisjes, een lokale lekkernij. En samen met burgemeester Marcouch beklimmen ze de Eusebiuskerk en overzien ze Arnhem vanaf een hoog glazen balkon.

Denkend aan Holland - Aflevering 2 – Rotterdam – zaterdag 2 september, 21.35 uur bij MAX op NPO 1

Deze week bepaalt niet Janny, maar André de vaarroute. Via Schiedam bereiken ze namelijk zijn geboortestad: Rotterdam. André’s geboortehuis in Delfshaven doet zijn hart sneller kloppen, en dat geldt ook voor de bijbehorende herinneringen. De volgende dag vaart er een bekende Rotterdammer met Janny en André mee over de Maas. De trip wordt – tot groot plezier van André - afgesloten met een Rotterdamse culinaire specialiteit: Uierboord.

Informatie over de resterende afleveringen van Denkend aan Holland staat op onze perssite.

Webserie Janny vaart wel

Janny vaart voor Denkend aan Holland al jaren door Nederland. Op het water ziet ze veel gebeuren waar ze zich over verbaast. Waarom mag je de naam van je boot niet veranderen, hoe ga je zonder brokken door een sluis en waarom sla je een fles champagne kapot bij het dopen? Voor de webserie Janny vaart wel kijkt Janny mee met mensen die dagelijks op en rond het water werken en leven. Denk aan sluiswachters, havenmeesters, de waterpolitie en pontbestuurders. Bij hen zoekt Janny antwoorden op deze en andere vragen. De webserie is vanaf 26 augustus te zien op NPO Start.

Denkend aan Holland (seizoen 5)
Vanaf zaterdag 26 augustus
Om 22.05 uur bij MAX op NPO 1
Met: Janny van der Heijden en André van Duin

MAX-programma’s terugkijken of luisteren? Dat kan via MAX Vandaag

 

LEES OOK: Mysteries en verrassende ontdekkingen staan centraal bij The HISTORY Channel in juli

LEES OOK: Karin Bloemen & Metropole Orkest: 40 jaar de allermooiste liedjes bij MAX

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie