Nieuw bij MAX: Huub Stapel volgt de IJssel

Nieuw bij MAX: Huub Stapel volgt de IJssel

Redactie Baaz

In het MAX-programma Langs de IJssel volgt Huub Stapel de IJssel, de meest eigenzinnige rivier van ons land. Ze stroomt niet zoals andere rivieren van Oost naar West, maar richting het Noorden. Huub onderzoekt welke rol deze rivier speelt in het landschap, de geschiedenis en de levens van de mensen die aan haar oevers wonen. Langs de IJssel is te zien vanaf zaterdag 2 september om 20.40 uur bij MAX op NPO 2.

Betoverende reis langs de machtige IJssel

Met haar 127 kilometer is de rivier misschien kort, maar zeer krachtig. De vijfdelige serie Langs de IJssel voert Huub Stapel langs prachtige Hanzesteden en glooiende oevers met kastelen en landgoederen. Langs boeren die zich in het zweet werken op de zompige maar vruchtbare uiterwaarden en langs dorpen waar de tijd bleef stilstaan. De schoonheid van de IJssel inspireerde talloze schilders, dichters en muzikanten. Van de oorsprong bij Westervoort tot de plek waar ze zich met het water van het IJsselmeer vermengt: Huub volgt de IJssel en ontmoet onderweg mensen die vol overgave accepteren dat de wispelturige rivier hun lot bepaalt.

Gelderland

De reis langs de IJssel start in Westervoort en voert langs prachtige landhuizen en kastelen. Kasteel Middachten is de grootste parel. Hier heeft Huub een bijzondere ontmoeting met graaf en gravin zu Ortenburg. Huub eindigt met Doesburgs trots: een heerlijke mosterdsoep.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie