Niet gelukkig op het werk? Daar valt wat aan te doen!

Niet gelukkig op het werk? Daar valt wat aan te doen!

Redactie Baaz
Uit internationaal wetenschappelijk onderzoek blijkt dat meer dan 70 procent van de werknemers zich niet gelukkig voelt in de eigen werkomgeving, aldus het Nederlands kennisnetwerk Duurzame Inzetbaarheid.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat geluk een grote invloed heeft op productiviteit en succes. Drs. Veronique Kilian studeerde af in Sociale Wetenschappen, met als specialisaties psychologie, management en cultuur. In de 20 jaar waarin ze werkte in diverse bedrijven vertaalde zij als eerste Nederlander op wetenschappelijke basis geluk op de werkvloer naar 25 praktische gelukscompetenties. 

Met deze gelukscompetenties kun je de geluksspier trainen. Het resulteerde in de zojuist verschenen tweede druk van het boek ‘Geluk op het werk’. In dit boek is de case van het bedrijf Experius toegevoegd, dat de GreatPlaceToWork Award won.

Geluksspier trainen

'Gelukkig zijn kun je gewoon leren, ook op de werkvloer waar je de meeste tijd van jouw leven besteedt', vertelt Kilian. Haar boek ‘Geluk op het werk. Train je gelukscompetenties!’ leert je hoe geluk te oefenen is en hoe iemand zijn of haar eigen geluksspier kan trainen. 

In haar boek heeft Kilian meerdere bedrijfscases opgenomen waarin deze gelukscompetenties praktisch zijn uitgewerkt. Eerder werkte ze voor Incentro, dat later diverse awards won als GreatPlaceToWork. In deze nieuwe versie van het boek is de case van Experius opgenomen. Om geluk te trainen, ontwikkelde ze het ‘Feel, Fly and Flourish-model’: een stappenplan waarmee je je eigen geluk of het geluk binnen een organisatie kunt oefenen. 

Gelukkige werknemers zijn volgens Kilian alerter, analyseren situaties beter en zijn in staat sneller creatieve oplossingen te bedenken.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie