Niet Apple maar Alphabet waardevolste bedrijf
Niet Apple maar Alphabet waardevolste bedrijf

Niet Apple maar Alphabet waardevolste bedrijf

Redactie Baaz
Alphabet, ook bekend als het moederbedrijf van Google, zag haar winst stijgen tot ruim ruim 19,5 miljard euro. Indrukwekkend, helemaal als je je bedenkt dat het bedrijf hiermee Apple heeft ingehaald als waardevolste merk ter wereld.

De cijfers van Alphabet

Alphabet bestaat sinds augustus 2015, toen Google en andere bedrijven die eerst onder het bedrijf Google vielen onder Alphabet geplaatst werden. Het eerste kwartaal van Alphabet's is nu voorbij en de cijfers zijn bekend. Met een omzet van 21,33 miljard dollar verraste Alphabet behoorlijk, gezien het feit dat analisten rekenden op een omzet van 20,77 miljard dollar. De aandelen van Alphabet kregen hierdoor een flinke boost van zes procent en de marktwaarde van het bedrijf ging daarmee over de 550 miljard dollar. De marktwaarde van Apple is 538 miljard dollar. Dit betekent dat Alphabet Apple voorbijstreeft en zich officieel het meest waardevolle bedrijf ter wereld mag noemen.

Alphabet online

Apple opende ook meteen een website voor investeerders van het bedrijf. Je leest er onder andere alle kwartaalcijfers terug en de webcasts voor die cijfers. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie