Netwerkcamera's sterk in opmars

Netwerkcamera's sterk in opmars

Redactie Baaz

Niet alleen beveiligingsbedrijven doen tegenwoordig goede zaken, ook hulpmiddelen als bewakingscamera's vliegen als warme broodjes over de toonbank. Steeds meer camera's werken via een lokaal computernetwerk.

Randapparatuurbouwer Logitech speelt goed in op de maatschappelijkeontwikkelingen, met de overname van WiLife Inc., een Amerikaanse producent van een gebruiksvriendelijke videocamera die volgens de producent zelf via de meegeleverde software erg gemakkelijk te installeren en beheren is. Met de overname is minimaal 24 miljoen dollar gemoeid. Binnenkort zullen de bewakingscamera's van deze producent in dozen van Logitech naast de vele muizen en toetsenborden van hetzelfde merk in de schappen liggen.

Linksys
Tegelijk met het persbericht van Logitech arriveert een annonce van Linksys (de consumenten-/kleinbedrijfdivisie van Cisco) met de mededeling dat zij een nieuwe netwerkcamera in het assortiment nemen: de PVC2300. Deze camera met hoge resolutie beeld kan zelfstandig functioneren (zonder werkende pc) en heeft zelfs geen stroom nodig; de voeding loopt via de ethernetkabel (Power over Ethernet). De adviesverkoopprijs is 299, exclusief BTW.

Bron: persberichten Logitech en Linksys

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie