NETGEAR komt met eerste 1U 12-bay opslag voor het MKB

NETGEAR komt met eerste 1U 12-bay opslag voor het MKB

Redactie Baaz

NETGEAR lanceert de NETGEAR ReadyNAS 1U 12-bay High Density Rackmount Network Attached Storage (RR2312) voor het MKB.

ReadyNAS 2312 is de eerste 12-bay NAS in 1U-vorm, wat het tot de kleinste oplossing met zoveel opslagruimte op de markt maakt. ReadyNAS 2312 is ideaal voor backups, file serving, archiveren, cloudopslag en IP-gebaseerd surveillance-videobeheer en opnames. De ReadyNAS is eenvoudig in te stellen, te monitoren en te beheren via de nieuwe Insight-management app voor iOS- en Android-apparaten.

Het 12-bay-ontwerp en de vier gigabit Ethernet-interfaces van ReadyNAS 2312 bieden goede prestaties en dataschaalbaarheid tegen een lage initiële prijs. Data wordt beschermd via een hybride backup-proces met drie opties:

1. Een gecentraliseerde computer backup werkt met de ReadyCLOUD PC/Mac- applicatie voor backup van data naar de ReadyNAS: elk uur wordt een opname van data gemaakt, om te zorgen dat de data up to date is. Deze is snel toegankelijk en eenvoudig te herstellen in het geval van dataverlies of -corruptie.

2. De gratis disaster recovery-oplossing, ReadyDR, beschermt bedrijven tegen onverwachte rampen: elk uur wordt een geautomatiseerde en voortdurende block level data-backup naar een tweede ReadyNAS gemaakt.

3. Met backup naar de Cloud kan ReadyNAS data synchroniseren naar de publieke cloud van uw voorkeur, waaronder bijvoorbeeld Amazon Web Services (AWS), Amazon Cloud Drive, Google Drive en Dropbox.


ReadyNAS 2312 wordt aangedreven door een quad core high performance Intel® Atom C3000-processor met quad gigabit Ethernet network interface. Daardoor kunnen tot 40 IP-beveiligingscamera’s met hoge definitie en hoge framerate worden ondersteund, geholpen door de unieke XRAID-technologie van NETGEAR. IT-beheerders kunnen extra opslagcapaciteit probleemloos toevoegen naarmate er meer bewakingsvideo’s bijkomen.

Videosurveillance-applicaties

Het compacte ontwerp van de ReadyNAS 2312 is uitstekend geschikt voor videosurveillance-applicaties. Middels software die ONVIF-compliant is, kan ReadyNAS  worden gekoppeld met de nieuwe NETGEAR FlexPower Wire-Free IP Camera (VNC4030) and the
FlexPower Base Station (VNB4000), de eerste en enige draadloze camera op batterijen die ONVIF-compliant is. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie