Netflix maakt cijfers bekend: aandeel daalt

Netflix maakt cijfers bekend: aandeel daalt

Redactie Baaz

Het afgelopen kwartaal zijn minder mensen lid geworden van Netflix dan het bedrijf eerder voorspelde. Nadat Netflix dat bekendmaakte, daalde de koers van hun aandeel op Wall Street met 11,45 procent.

Netflix meldt dat werd verwacht dat er in het tweede kwartaal van dit jaar wereldwijd zo’n 5 miljoen klanten bij zouden komen, maar in werkelijkheid waren dit 'slechts' 2,7 miljoen klanten. De reden voor de voorspelling was het aantal nieuwe, betalende leden dat er in het eerste kwartaal van dit jaar bijkwam. Dat aantal tikte toen namelijk bijna de 10 miljoen aan. Netflix heeft nu in totaal bijna 152 miljoen abonnees.

Omzet Netflix

Ondanks het feit dat het aantal leden van Netflix afgelopen kwartaal met minder dan verwacht toenam, behaalde het bedrijf alsnog een omzet van ruim 4,92 miljard dollar (4,4 miljard euro), terwijl de verwachting daarvoor 4,93 miljard dollar was. Rond dezelfde tijd vorig jaar was de omzet met 3,9 miljard dollar ongeveer een miljard minder dan wat dit jaar is behaald. De nettowinst is daarnaast dit jaar wel minder dan vorig jaar het geval was. In het tweede kwartaal van dit jaar kwam de nettowinst neer op 271 miljoen dollar (241 miljoen euro) tegenover 384 miljoen dollar (342 miljoen euro) in het tweede kwartaal van 2018.

LEES OOK: 5 Podcasts waar elke ondernemer naar moet luisteren

Groeiende concurrentie

Waarschijnlijk neemt het aantal leden af door de groeiende concurrentie. Zo komt in november Disney+ uit, de eigen streamingdienst van Disney, die vooralsnog alleen in de Verenigde Staten te zien zal zijn. Ook HBO en Apple zijn bezig met hun eigen videodienst. Bestaande (Nederlandse) alternatieven, zoals Videoland, willen ook meer gaan doen.

Ondanks de concurrentie, zegt Netflix te verwachten in het derde kwartaal van dit jaar alsnog een inhaalslag te maken. Een subtiele verwachting is dit niet, want het bedrijf rekent op een groei van maar liefst 7 miljoen abonnees.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie