Nederlandse tiener staat open voor refurbished smartphone

Nederlandse tiener staat open voor refurbished smartphone

Redactie Baaz

70% van de ondervraagde Nederlandse tieners vindt het geen probleem als ze een refurbished smartphone krijgen als alternatief voor een gloednieuwe smartphone. Dat blijkt uit een survey van iVox in opdracht van Swappie, de grootste iPhone-refurbisher in Europa. In de enquête werden ruim duizend Nederlanders ondervraagd, waaronder 213 ouders met kinderen tussen 10 en 17 jaar, en 200 tieners.

Meerderheid staat open voor refurbished smartphone

Een overduidelijke meerderheid van de ondervraagde ouders (72%) overweegt een refurbished smartphone te kopen voor hun tiener. Bovendien denkt 63% van de ondervraagde ouders dat hun kind er geen enkel probleem mee heeft om een refurbished smartphone te krijgen als alternatief voor het meest recente toestel. Tieners bevestigen dat vermoeden ruimschoots, aangezien maar liefst 70% van de ondervraagde tieners zegt open te staan voor een refurbished smartphone als alternatief voor een gloednieuw exemplaar. Een even groot aantal tieners (72%) zou ook overwegen om zelf een refurbished smartphone te kopen.

Batterijduur, merk en prijs zijn belangrijk, milieuoverweging blijft achter

Uit de enquête blijkt dat ouders en tieners aan andere factoren belang hechten bij de aankoop van een nieuwe smartphone. Zo vinden de tieners vooral de batterijduur (70%) en daarna de prijs en het merk (beiden 62%) het belangrijkst. Ouders die een smartphone voor hun kind kopen, kijken vooral naar de prijs (76%).

Wat opvalt is dat het duurzaamheidsaspect bij tieners minder doorslaggevend is (18%). Bij de ouders van de tieners laat bijna één op de drie (30%) dit aspect meetellen bij de aankoop van een smartphone. 

Drie op de vijf tieners doet volgens het odnerzoek minstens drie jaar met zijn of haar smartphone, terwijl bijna driekwart van de tieners (43%) het belangrijk vindt dat ze altijd de meest recente smartphone op zak hebben. Slechts 14% geeft aan dat ze ieder jaar een nieuw toestel krijgen of kopen. 

Martine Hardeveld Kleuver, country manager van Nederland en België bij Swappie: “Hoewel het natuurlijk leuk is om over de nieuwste smartphone te beschikken, toont onze enquệte aan dat de meeste tieners hun toestel in de praktijk minstens drie jaar gebruiken. Het gebruik van de smartphone is, in die drie jaar, van invloed op de batterijduur, een aspect dat zwaar meeweegt voor tieners. De refurbished markt is hier het perfecte antwoord op. Het biedt tieners en hun ouders de mogelijkheid om een meer recente smartphone te kopen voor een voordelige prijs, inclusief een nieuwe batterij. Bovendien is het goed voor het milieu, aangezien toestellen op die manier een tweede leven krijgen. Dat zowel ouders als tieners overwegen om een refurbished smartphone te kopen, is een positieve trend.”

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie