Nederlandse startup ULU lanceert connected car-oplossing

Nederlandse startup ULU lanceert connected car-oplossing

Redactie Baaz

Door data uit met internet verbonden auto's op een nieuwe manier inzichtelijk te maken, wil het Eindhovense ULU verzekeraars, fleetowners en bestuurders van bruikbare informatie voorzien.

Dongel

Data die wordt gewonnen uit connected cars is tot nu toe slechts beperkt toe te passen. De Eindhovense startup ULU wil daar een einde aan maken. Door een speciaal ontwikkelde dongel aan te sluiten op de usb-poort van de auto, de ODB-poort, wordt onmiddellijk informatie verzonden waarin de locatie, snelheid, rijgedrag en algemene voertuigdiagnostiek te vinden is. Al deze data wordt door ULU verwerkt en gepresenteerd aan de eindgebruiker in een overzichtelijk dashboard.

Dashboard

Hier vindt de gebruiker informatie over zijn voertuig, met onder andere locatie, onderhoudsinformatie en accustatus. ULU herkent ook situaties als diefstal en ongelukken waarmee de gebruiker in alle gevallen op de hoogte blijft. De eerste tests met enkele grote namen uit de automobielindustrie zijn deze maand begonnen. De startup verwacht dit jaar nog uit te breiden naar het buitenland. De klanten van ULU kunnen deze maand hun eerste zending met hardware verwachten.

Jošt Faganel mede-oprichter en CEO van ULU: 'We willen door efficiënter gebruik van data uit de auto een betere en veiligere rijervaring creëren. Onze oplossing verbetert het rijgedrag, vermindert risico's en vermindert claims. Wanneer deze informatie wordt gedeeld met derde partijen zoals verzekeringsmaatschappijen, dealers en fleetowners, kunnen persoonlijkere, kosteneffectievere en gedetailleerdere oplossingen ontwikkeld worden die uiteindelijk de bestuurder ten goede zullen komen.'

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie