PEUGEOT Panoramic i-Cockpit® wint Connected Car Award 2023

PEUGEOT Panoramic i-Cockpit® wint Connected Car Award 2023

Redactie Baaz

De PEUGEOT Panoramic i-Cockpit® is in Duitsland door de lezers van de toonaangevende Duitse titels AUTO BILD en COMPUTER BILD bekroond met de Connected Car Award 2023 in de categorie ‘Entertainment’. Alle winnaars worden gepresenteerd in de aanstaande uitgaven van AUTO BILD en COMPUTER BILD. De PEUGEOT Panoramic i-Cockpit® maakt zijn debuut in de nieuwe PEUGEOT E-3008.

De nieuwe generatie PEUGEOT i-Cockpit® in de nieuwe PEUGEOT E-3008 zorgt voor een intuïtieve rijervaring en biedt een grote mate van rijplezier, veiligheid en comfort. Het bestaat uit een haarscherp 21-inch gebogen panoramisch beeldscherm, een nieuw compact stuurwiel en i-Toggles voor snelle toegang tot de meest gebruikte functies.

Het panoramische beeldscherm lijkt boven het dashboard te zweven, doordat het bevestigd is met een voet die onzichtbaar is voor de inzittenden. De uitgekiende plaatsing zorgt daarbij voor optimale ergonomie. Het instrumentenpaneel aan de linkerzijde van het panoramische scherm geeft boven het stuurwiel alle informatie weer die met het rijden te maken heeft, zoals de snelheid, een vermogensmeter, de rijhulpsystemen en de energiestromen. Aan de rechterzijde van het scherm zit een touchscreen waarmee zaken als navigatie, climate control en connectiviteit bediend kunnen worden.

Jérome Micheron, PEUGEOT Products Director: “In een decennium van successen en ontwikkelingen, met meer dan 10 miljoen tevreden klanten, heeft de PEUGEOT i-Cockpit® nog nooit zo’n metamorfose ondergaan. Het is werkelijk naar een hoger niveau getild, om instinctief te kunnen rijden in volledige veiligheid en met een ruimtelijk ontwerp, dat het welzijn aan boord verder verbeterd.”

Over de Connected Car Award

AUTO BILD en COMPUTER BILD reikten voor de tiende keer de Connected Car Award uit. Tussen 21 september en 22 november 2023 konden lezers van beide media stemmen op hun favoriete ideeën en producten van technologiebedrijven, leveranciers en autofabrikanten. De prijs staat in het teken van de digitale transformatie van de auto-industrie. Digitale trendsetters dragen bij aan veiligere mobiliteit, vergroten duurzaamheid, verbeteren de rijervaring en tillen entertainment naar een hoger niveau. Elk jaar worden de meest innovatieve bedrijven in zeven verschillende categorieën erkend, waarbij ook twee redactionele prijzen worden toegekend, waaronder veiligheid, entertainment, nieuwe mobiliteit en de pioniersprijs.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie