Nederlandse startup glorieert in Barcelona
Zegetocht Whatson Planner zet door

Nederlandse startup glorieert in Barcelona

Redactie Baaz

Er is weer Nederlands startup-succes te melden! Whatson Planner heeft de Global Mobile Challenge gewonnen tijdens de World Mobile Conference in Barcelona.

Startup Whatson Planner in de prijzen

Whatson Planner werd verkozen tot beste nieuwe mobile app uit een groep van 20 finalisten. Eerder al was de startup winnaar van de EU Mobile Challenge op de High Tech Campus in Eindhoven.
 
De app Whatson Planner is volgens de makers een ‘zoekmachine voor tijd’. De applicatie gaat direct op zoek naar het beste tijdstip voor een afspraak. 

Beste tijdstip

Met de app selecteer je contacten. Whatson Planner geeft onmiddellijk de drie beste tijdstippen om af te spreken. 'Whatson Planner vindt direct het beste tijdstip en waarborgt tegelijkertijd de noodzakelijke privacy', aldus Jelle Lute, een van de oprichters van de startup. 

Startup uit Utrecht

De app is het resultaat van de startup uit Utrecht. Na een moeizaam tot stand gekomen afspraak tussen de twee oprichters was hun gemeenschappelijk doel direct duidelijk: met zijn tweeën of in groepsverband afspreken leuker en gemakkelijker maken. De voornaamste uitdaging zat in het creëren van een platform- en smartphoneonafhankelijk planningsalgoritme, zonder enige kennis van app-ontwikkeling.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie