Nederlandse economie stijgt naar top-5

Nederlandse economie stijgt naar top-5

Redactie Baaz

Nederland is dit jaar gestegen naar de 5de plaats van meest concurrerende economieën in de wereld. Dat heeft het World Economic Forum afgelopen donderdag bekendgemaakt. Nederland stond vorig jaar nog op de zevende plek. De economie van Zwitserland staat op de eerste plaats, gevolgd door Singapore en Zweden. Het WEF publiceert jaarlijks een lijst van landen die het best presteren op gebieden als infrastructuur, financiële markten, gezondheidszorg en innovatie. Nederland heeft zijn 5de plaats onder meer te danken aan het verbeterde innovatieklimaat, het goede onderwijs, vermindering van de administratieve lasten en het grotere aantal patenten dat ons land bezit.

Het WEF publiceert jaarlijks een lijst van landen die het best presteren op gebieden als infrastructuur, financiële markten, gezondheidszorg en innovatie. Nederland heeft zijn 5de plaats onder meer te danken aan het verbeterde innovatieklimaat, het goede onderwijs, vermindering van de administratieve lasten en het grotere aantal patenten dat ons land bezit.

Ondanks de stijging van Nederland waarschuwt minister Maxime Verhagen van Economische Zaken voor de kracht van andere opkomende landen. 'Andere landen komen op. We moeten doorgaan met versterken van de economie en blijven investeren op innovatie' ,aldus Verhagen die nog op voldoende gebieden (zoals ontslagrecht en hoogte van het begrotingstekort) groeimogelijkheden ziet.

Klik hier voor de volledige lijst van WEF

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie