Nederlanders blij met Duitse toeristen wegens economische belangen

Nederlanders blij met Duitse toeristen wegens economische belangen

Redactie Baaz
Jaarlijks steken miljoenen Duitsers de grens over naar Nederland voor een vakantie of dagje uit.

Op 3 oktober was het de dag van de Duitse eenheid. Een officiële feestdag voor Duitsland. Er werden weer veel Duitse toeristen in Nederland verwacht. 77% van de Nederlanders was blij met de komst van Duitse toeristen, omdat ze onze economie steunen. Dat blijkt uit onderzoek van Holidu, boekingssite voor vakantiehuizen, waarbij 1056 Nederlanders werden gevraagd naar hun ervaringen met Duitse toeristen in Nederland.

Duitsers steunen de Nederlandse economie

De benzineprijzen, het doen van boodschappen, maar ook de energieprijzen. Alles wordt duurder in Nederland. Duitse toeristen blijven we dan ook graag verwelkomen. Sterker nog, we zijn enorm blij met ze omdat ze onze economie steunen. Zo geeft 77% van de ondervraagden aan. “De Duitse toeristen zijn een economische verrijking voor ons land”, aldus een van de ondervraagden. Duitsers zijn de belangrijkste toeristen voor ons land. Daarnaast hebben ze per reis de hoogte uitgavenpatronen onder Europese markt. Met name in de regio Zuid-Nederland (Zeeland, Noord-Brabant en Limburg) verwelkomen ze Duitse toeristen graag. Zo’n 80% geeft aan blij te zijn met Duitsers in ons land. “De provincies Zuid-Holland, Zeeland en Limburg zijn, naast Noord-Holland, erg populair bij Duitse toeristen. Het zijn de plekken waar ze het liefst verblijven; van een fijn vakantiehuis aan de kust tot het genieten van een hapje en drankje in restaurant of het overnachten in een leuk hotel”, zegt Lotte Hill-Bolscher - PR & Online Marketing Manager Holidu.

Duitse toeristen het belangrijkst voor Nederland

Uit cijfers van de MarketScan van Duitsland van Nationaal Bureau Toeristen & Congressen (NBTC) is gebleken dat in 2021 bijna 2,5 miljoen Duitsers in Nederland op vakantie waren. Ruim 25% minder dan in 2020 vanwege de reisbeperkingen rondom Covid-19. Hoewel er een daling plaatsvond in het aantal toeristen, blijft Duitsland het belangrijkste herkomstland van alle toeristen. Hill-Bolscher: “Het is dan ook belangrijk dat Nederland waardevolle bezoeken blijft stimuleren en daarmee Duitse toeristen blijft aantrekken. Veel Nederlanders spreken Duits of Engels, dat ervaren Duitse toeristen als erg prettig.” En dat niet alleen, ook vanwege onze levendige steden, gunstige ligging en gelijkheid in de samenleving komen Duitsers graag naar Nederland. Ook dat is gebleken uit de MarketScan van Duitsland van NBTC. Verwacht voor 2022 wordt dat het inkomend toerisme een groei van 90% laat zien, ervan uitgaande dat er weer als vanouds op vakantie wordt gegaan en er geen beperkingen en quarantaineregels van pas zijn (NBTC).

Duitse dag op 3 oktober

3 oktober was het een nationale feestdag in Duitsland. Ook wel de dag van de Duitse eenheid genoemd. Naar verwachting zullen weer veel Duitsers de auto pakken, voor een lang weekend of dagje vermaak in Nederland. “Kustregio’s en grensregio’s kunnen zich alvast voorbereiden op de drukte die hen de komende dagen te wachten staat”, zegt Hill-Bolscher.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie