Nederland is het beste land om in te rijden volgens Waze

Nederland is het beste land om in te rijden volgens Waze

Redactie Baaz
Waze, de grootste op community gebaseerde verkeers- en navigatie-app, maakte een lijstje van de beste en slechtste plaatsen om auto te rijden in 2016. Ons eigen kikkerlandje staat wederom met stipt op één.

Gemiddelde score van zes categorieën

De app stelde het lijstje samen aan de hand van data van 65 miljoen gebruikers in 185 landen en 235 stedelijke gebieden. Waze berekende de beste en slechtste plaatsen op basis van gemiddelde scores van zes categorieën: verkeer, veiligheid, services voor automobilisten (parkeerplaatsen en benzinepompen), de kwaliteit van de weg, sociale economie (auto- en benzineprijzen) en het algemene level van tevredenheid.

Nederland weer op nummer één

Nederland staat net zoals vorig jaar op nummer één, gevolgd door Frankrijk en de Verenigde Staten. Nieuwkomers zijn Australië en het Verenigd Koninkrijk.

Als je het verkeer weer eens vervloekt, bedenk je dan dat het altijd vele malen erger kan. El Salvador, de Filipijnen en Guatemale zijn volgens Waze de slechtste landen om je per auto te verplaatsen. Qua stedelijke gebieden scoort Nederland minder hoog, want de vier beste liggen allemaal in Frankrijk. Het allerslechtste stedelijk gebied is in Cebu in de Filipijnen, met een veiligheidsscore van 2.1 en een schrikbarend lage algemene tevredenheidscore van 1.4.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie