Nederland Europa's vijfde in beste breedband

Redactie Baaz
Nederland is in Europa vijfde en in de wereld negende in de leidende rol die het speelt bij breedbandinternet. Dat blijkt uit netwerkgigant Cisco's jaarlijkse onderzoek.

Nederland hoort voorts bij een select gezelschap van veertien van 's werelds bijna 200 landen dat klaar is voor 'internettoepassingen van morgen'.

Cisco doet jaarlijks onderzoek naar de wereldwijde status van breedbandnetwerken en ziet dit jaar opnieuw in Zuid-Korea de absolute topper, gevolgd door Hong Kong en Japan. IJsland doet het in Europa het best. Zwitserland, Luxemburg en Singapore delen een vijfde plaats. Malta is zesde en daarna volgt Nederland: een zevende plek, het negende land.

Alhoewel de uitkomst positief lijkt, zakt Nederland sinds 2008 ieder jaar naar een lagere positie. In 2008 behaalde Nederland immers nog de vijfde positie als 'leider in breedbandkwaliteit'. Malta is als een speer langszij gekomen van de 19e plek (2008), via 10e (2009) naar de 6e plek (2010).

'Breedbandkwaliteit houdt direct verband met de vooruitgang van de kenniseconomie in een land', stelt Cisco in een verklaring. 'Het laat zien welke landen het beter doen dan hun economische tegenwichten en welke landen in staat zijn snel economische sprongen vooruit te maken.'

Tijdens het onderzoek keek Cisco onder meer naar hoeveel huishoudens toegang hebben tot breedband, naar de snelheden en naar de mogelijkheden. Zweden, Denemarken, de Verenigde Staten en Spanje zijn volgens Cisco wereldleiders in mobiel breedband.

Bron: Cisco

 

 

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie