NEC lanceert 'downgradable notebooks'

NEC lanceert 'downgradable notebooks'

Redactie Baaz

NEC Computers lanceert onder de ietwat bombastische naam 'FlexLoad' twee Windows-installatie-dvd's bij zijn zakelijke laptops. Voor Windows Vista, maar ook voor Windows XP.

Met de dvd voor Windows XP kan de zakelijke gebruiker zijn laptop snel en versimpeld (binnen 15 minuten) 'downgraden' van Vista naar XP. Volgens NEC hebben bepaalde zakelijke gebruikers behoefte aan deze service. De andere kant op kan volgens NEC ook. Als de 'ICT-omgeving' van het bedrijf beter overweg kan met Vista.

Diplomatiek
Hoe zit het nu precies? Waarom biedt NEC deze downgrade-service aan? NEC weet het diplomatiek - richting Microsoft - uit te leggen: "Microsoft Windows Vista kent vele voordelen met betrekking tot beveiliging, stabiliteit, en verbeterde grafische weergave. Veel netwerkomgevingen zijn echter nog ingesteld op Microsoft Windows XP. Met FlexLoad komt NEC tegemoet aan de gebruikerswens van velen. Met deze oplossing kiest de gebruiker voor het passende OS binnen de netwerkomgeving van dit moment." (einde citaat persbericht d.d. 4 maart 2008).

Verkrijgbaarheid
NEC FlexLoad is vanaf nu beschikbaar voor de volledige POWERMATE desktop en VERSA notebook lijn en werkt alleen met NEC hardware die standaard met Microsoft Windows Vista Business geleverd wordt.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie