Na 020 komt crowdfunding-event Boiling naar 010 en Bangladesh

Na 020 komt crowdfunding-event Boiling naar 010 en Bangladesh

MVO
Redactie Baaz
Na het succesvol kickstarten van stadsinitiatieven in Amsterdam breidt het instant crowdfunding-event Boiling zich uit naar Rotterdam en Dhaka, Bangladesh.

Donderdag 29 maart pitchen acht ongeduldige stadmakers in Amsterdam (Zoku) en Rotterdam (BlueCity) hun frisse ideeën voor de stad. Dhaka volgt later dit jaar.

Boiling Amsterdam heeft een bijzonder thema: Knowledge Mile Park. In 2025 is Knowledge Mile Park hét innovatieve Amsterdamse stadspark van internationale allure tussen het Amstelplein en het stadhuis. Boiling zorgt hier voor een open proces met input van creatieve stadmakers, ondernemers en bewoners. In Rotterdam zijn de pitches gericht op circulaire economie.

Munitiekamer voor ongeduldige stadmakers

Boiling is de munitiekamer voor ongeduldige stadmakers en mensen met een mening. Goede ideeën en innovatieve oplossingen voor de stad kunnen direct worden gerealiseerd, zonder complexe subsidieaanvragen en uitgebreide projectplannen.

De winnaar geeft bij de volgende Boiling editie een korte presentatie: dat is de verantwoording naar de crowdfunders. Bepalen wie wint? Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Direct resultaat

Bezoekers doneren €10 en bepalen samen welk initiatief een startkapitaal ontvangt. Ook delen zij tips, materiaal en handige contacten met alle pitchers. De winnaar ontvangt het gedoneerde bedrag (elk entreeticket = 100% donatie), verdubbeld door Boiling-partners.

Boiling is een initiatief van WeTheCity, in samenwerking met Pop-Up City en Zoku.

Beeld: © Boiling, Lyke de Wit

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie