Musk: concurrentie Apple goed voor Tesla
Tesla niet bang voor concurrentie van Apple

Musk: concurrentie Apple goed voor Tesla

Redactie Baaz
CEO Elon Musk van Tesla vindt het prima als Apple ook met een elektrische auto komt. Dat is volgens hem goed voor de markt.

Tesla blij met elektrische auto Apple

Elon Musk, de CEO van Tesla Motors, ziet de elektrische auto van Apple niet als een bedreiging. De topman denkt zelfs dat de plannen van Apple goed nieuws zijn voor Tesla. ‘De markt zal erdoor groeien’, zei hij deze week in een interview met de BBC.

Tesla rekent op iCar

Er zijn steeds meer aanwijzingen dat Apple werkt aan een elektrisch zelfrijdend voertuig. Musk twijfelt daar niet eens aan; hij noemt het zogeheten Project Titan een ‘publiek geheim’. ‘Het is niet eenvoudig om iets voor het oog van de wereld de verbergen als je er meer dan duizend medewerkers voor hebt aangetrokken.’ De topman van Tesla doelt daarmee op de vele experts die Apple bij andere bedrijven heeft weggehaald, bijvoorbeeld bij Chrysler, Nvidia en zijn bedrijf.  

Musk is niet bang voor een concurrentiestrijd met Apple als het concern inderdaad een elektrische auto op de markt brengt. ‘Tesla zal er nog steeds naar streven de meest aantrekkelijke elektrische voertuigen te maken, maar tegelijkertijd willen we andere bedrijven daarbij helpen.’
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie