Mozilla maakt programma MozFest House

Mozilla maakt programma MozFest House

Redactie Baaz

Mozilla heeft onlangs de line-up van sprekers van Mozfest House onthuldigt het uitgebreide programma en line-up van sprekers voor MozFest House, dat van 19 tot 21 juni in Amsterdam wordt gehouden. Het toonaangevende festival voor technologen, activisten, kunstenaars en beleidsexperts, dient als springplank voor een cruciale dialoog over betrouwbare AI en een gezonder internet. 

Frances Haugen is een van de prominente sprekers. Zij maakte wereldwijd naam als Facebook-klokkenluider, waarbij ze onder meer dubieuze praktijken als het aanwakkeren van haat zaaien, het verspreiden van misinformatie, en het aanjagen van politieke onrust aan het licht bracht. Zij geeft een keynote presentatie en gaat in gesprek met Mark Surman, uitvoerend directeur van de Mozilla Foundation over de schaduwzijden van technologie. Surman zette zich de afgelopen jaren sterk in voor het bevorderen van verantwoorde AI en is voorvechter van de open internetbeweging. 

"Nu meer dan ooit moeten we het vertrouwen in technologie herstellen en ethische standaarden vaststellen die onze digitale toekomst zullen vormgeven," aldus Sarah Allen, Festivaldirecteur van MozFest. "Ons festival biedt een podium voor deze noodzakelijke gesprekken."

MozFest House biedt een breed scala aan conversaties, workshops, debatten en kunstinstallaties die tot discussie aanzetten over onderwerpen als algoritmische rechtvaardigheid en transparantie in AI. Er zijn sessies over burgerparticipatie in algoritmen (in samenwerking met de Gemeente Amsterdam en Digital Rights House), de machtsdynamiek achter AI-systemen en concrete adviezen voor AI-beleid. Voor jongeren is er op woensdagmiddag een speciaal programma. 

mozfest

Enkele hoogtepunten van het programma zijn:

  • Het "Ethical Dilemma Café" (BBC Research), waar bezoekers persoonlijke data kunnen ruilen voor een gratis kopje koffie. Toegang hiervoor is gratis.
  • De veelbesproken "Dialogues & Debates" sprekersserie, met kritische denkers als Symeon Brown, auteur van "Get Rich Or Lie Trying," en activisten als Seyi Akiwowo, oprichtster van Glitch.
  • De workshop "Tech We Trust" waar deelnemers hun eigen algoritme ontwerpen en onderzoeken of dit eerlijk en onbevooroordeeld is.

Het volledige programma is hier te bekijken.

“MozFest House is dé ontmoetingsplaats om te leren, ervaringen te delen en na te denken over hoe we samen een gezondere digitale toekomst kunnen vormgeven," voegt Sarah Allen toe. 

Het evenement vindt plaats in de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord. Tickets zijn verkrijgbaar via mozillafestival.org/house.

zie ook:

Mozilla komt naar Amsterdam met MozFest House

MACH Alliance organiseert MACH TWO

en op WINMAG Pro:

Hoe blijf je online onzichtbaar bij het surfen van internet?

Firefox 63-update verslaat trackers

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie