Monsterboard: secretaresse meest gezochte baan

Redactie Baaz
In 2010 zochten werkzoekenden op Monsterboard.nl het meest op de functienaam secretaresse. De functie was daarmee net als vorig jaar het meest populaire zoekwoord op de vacaturesite, zo blijkt uit een analyse van Monsterboard.

Net als vorig jaar werd er in 2010 op Monsterboard.nl het meest gezocht naar de functie secretaresse. De zoekterm werd meer dan 500.000 keer op de website ingevuld. Ook de functietitel manager (ruim 350.000 keer) bleek wederom een populaire zoekterm op de vacaturesite, gevold door de functietitel controller (ruim 250.000 keer gebruikt).

Als sector was administratie verreweg het meest gewild. Opvallend was de populariteit van parttime banen. Werkzoekenden zochten in 2010 op sectorniveau het meest via de administratieve sector naar vacatures; de zoekterm werd meer dan 800.000 keer gebruikt. Opvallend aangezien deze sector vorig jaar niet in de top vijf voorkwam.

Ook de sector marketing & communicatie (ruim 700.000 keer) was in trek onder werkzoekenden. Als derde in de door werkzoekenden meest gezochte branches op Monsterboard.nl van 2010 staat sales (ruim 200.000 keer als zoekterm gebruikt). Vorig jaar was de gezondheidszorg nog de meest gezochte sector, gevolgd door de sectoren IT en techniek.

Parttime

Opvallend is de prominente plaats die de zoekterm parttime inneemt in de top 10 van meest gebruikte termen door werkzoekenden. “Steeds meer werkzoekenden geven de voorkeur aan een parttime baan. De redenen hiervoor verschillen enorm, van work/life balance of het volgen van een opleiding tot het zorgen voor de kinderen of oudere familieleden”, licht Warren Hammond, Managing Director van Monsterboard.nl toe.

”Een interessante ontwikkeling hierbij is dat parttime geen bezwaar meer lijkt te zijn voor werkgevers. Nu arbeidsomstandigheden voor werknemers steeds flexibeler en aangenamer worden, wordt het voor werkgevers steeds belangrijker om proactief parttime functies te creëren en te promoten.”


Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie