Mobility hot issue bij midden- en kleinbedrijf

Mobility hot issue bij midden- en kleinbedrijf

Redactie Baaz

Ruim 84% van de Nederlandse midden- en kleinbedrijven vindt mobiele toegang voor haar werknemers van groot tot zeer groot belang. Meer dan 62% maakt dan ook gebruik van mobiele toepassingen.

Dit blijkt uit onderzoek van ict-dienstverlener AAC Cosmos onder 238 mkb-bedrijven.

Binnen de bedrijven die gebruik maken van mobiele toepassingen zijn de laptop en mobiele telefoon verruit favoriet: bijna 84% van de ondervraagden geeft aan een laptop te gebruiken en ruim 82% een mobiele telefoon. De PDAs en Remote Location apparatuur volgen op gepaste afstand op respectievelijk 69% en 32%. De beveiliging van deze apparaten gebeurt bij de overgrote meerderheid integraal (73%). Slechts 1% zegt niet aan beveiliging te doen.

De mobiele toepassingen worden voornamelijk gebruikt om toegang te krijgen tot e-mail (85%). Daarnaast worden ook de directe beschikbaarheid van diverse applicaties van het bedrijf (66%), de server (64%) en de databases (62%) als belangrijke redenen gezien om werknemers te voorzien van mobiele apparaten.

Agenda
De reden dat mkb-bedrijven mobiliteit hoog op de agenda hebben staan is, volgens 62% van de respondenten die mobiele toepassingen gebruiken, omdat ze verwachten een hogere productiviteit te behalen. Bijna 58% zet deze toepassingen in om de dienstverlening te verbeteren. Desondanks geeft een meerderheid van de ondervraagden (49%) aan mobiele toepassingen maar voor een beperkt aantal werknemers beschikbaar te hebben. Slechts iets meer dan 3% rust alle werknemers uit met mobiele apparaten.

"Steeds meer bedrijven bieden hun werknemers de mogelijkheid om thuis te werken. Mobiele apparaten zijn hierbij van cruciaal belang om deze manier van flexwerken rendabel te laten zijn", zegt Ton Hermes, Manager Expertise Center bij AAC Cosmos. "Een goede en snelle toegang tot e-mail, de server en andere applicaties van het bedrijf zijn daarbij essentieel."

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie