Mobiele werkers lopen hoger beveiligingsrisico

Redactie Baaz
Mobiele werknemers hebben meer kans dat hun apparatuur besmet raakt met malware. De voornaamste reden hiervoor is dat ze onvoorzichtiger omgaan met gegevens op bijvoorbeeld laptops, notebooks en pda's.

Zo downloaden mobiele werkers vaker internetbestanden en sturen ze eerder vertrouwelijke informatie via Instant Messaging en webmail dan desktopgebruikers. Dit blijkt uit onderzoek van Trend Micro, leverancier van beveiligingsoplossingen.

Het onderzoek uitgevoerd in de Verenigde Staten, het Verenigd Koningkrijk, Duitsland en Japan. In
Duitsland downloadt 54 procent van de mobiele eindgebruikers wel eens bestanden van onbekende bronnen. Van de medewerkers binnen de kantoormuren maakt maar 31 procent zich hier schuldig aan. Ook het spampercentage ligt hoger bij mobiele werkers (80 procent) dan bij desktopgebruikers (70 procent).

"De risico's die mobiele werknemers nemen, stellen IT-beheerders en beveiligingsspecialisten voor nieuwe uitdagingen", zegt Raimund Genes, CTO voor antimalware bij Trend Micro. "Vaak zijn ze zich niet bewust van de bedreiging die hun gedrag vormt voor het bedrijfsnetwerk en de bedrijfsbeveiliging. We zijn vooral bezorgd over de toename in het versturen van bedrijfskritische informatie via tools als Instant Messenger. Bovendien lopen bedrijven al meer risico door het groeiende gevaar van webbedreigingen. In combinatie met de onvoorzichtigheid van mobiele werkers vormt dit voor organisaties wellicht de grootste beveiligingsuitdaging voor de komende jaren."

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie