Mobiel samenwerken valt te leren

Redactie Baaz
Mobiel werken heeft de toekomst. Dus wordt ook mobiel samenwerken steeds belangrijker. De pas uitgebrachte softwarepakketten Windows Vista en Office 2007 spelen daar handig op in. Maar dan moeten uw medewerkers wel weten hoe je daarvan optimaal gebruik maakt.

De vaste werkplek achter het kantoorbureau is langzaam maar zeker aan het verdwijnen. Laptops en mobiele e-mailvoorzieningen maken het mogelijk overal waar het uitkomt productief te zijn. Maar bij mobiel werken hoort ook mobiel samenwerken. Collegas zijn lang niet meer altijd full-time op dezelfde werkvloer aanwezig. Dat vraagt om een nieuwe samenwerkings-infrastructuur.
Microsoft bracht onlangs nieuwe versies uit van zijn besturingssysteem Windows en kantoorpakket Office: Windows Vista en Office 2007. In combinatie met het samenwerkingsplatform SharePoint maakt dat effectief mobiel teamwork mogelijk. Dat klinkt mooi, maar dan moet in het bedrijf wl de know-how aanwezig zijn om van deze software optimaal gebruik te maken. Is dat niet het geval, dan is het verstandig om bij te scholen. Wij laten u zien welke kansen en veranderingen er voor de deur staan, en geven een overzicht van relevante trainingen.

Sharepoint
Microsoft heeft Office 2007 samen met Windows Vista gelanceerd. Onderdeel van de Office 2007-familie is een hele verzameling serverproducten die zijn gebaseerd op SharePoint, Microsofts teamwork-systeem. SharePoint is al in 2003 aan Office gekoppeld, maar heeft in de nieuwste generatie aan kracht gewonnen.
En van de onderdelen van Office Sharepoint Server 2007 (OSS 2007) is Web Content Management. In veel bedrijven is het nog steeds gebruikelijk dat speciaal ingehuurde content managers websites bijhouden, terwijl zij vaak verder van de organisatie afstaan dan andere medewerkers. Met OSS 2007 kan iedereen op een simpele manier documenten voor publicatie op een website aanleveren.
Al enige tijd beschikbaar is document management. Hiermee kan een bibliotheek worden beheerd, waarvoor ondermeer vastgelegd kan worden welke document types gebruikt mogen worden, welke workflow doorlopen moet worden en welke metadata aanwezig moeten zijn. Het is mogelijk om de levensloop van documenten te volgen en goedkeuringsprocessen in te stellen. De gebruiker hoeft daar weinig van te merken. Die slaat gewoon zijn bestand op zoals hij altijd al deed.
Voor ondernemingen is ook de ondersteuning voor publicatie van Business Intelligence data interessant. Via het Sharepoint-portaal (de 'ingang' van het systeem)kunnen scorecards en rapportages gepresenteerd worden. Met de Business Data Catalog kan informatie uit systemen als SAP, Siebel of Peoplesoft worden doorzocht of zelfs bewerkt.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie