Mobiel internet in het buitenland goedkoper dankzij Droam

Redactie Baaz
'Droam is relevanter voor iemand die maandelijks op reis gaat dan voor iemand die een paar weken per jaar op vakantie gaat.'

Droam is een apparaat met een lokale simkaart dat het signaal van een mobiel netwerk omzet in wifi. Er kunnen vijf apparaten tegelijk worden aangesloten, zoals een laptop, telefoon of tablet. Het tarief is afhankelijk van de bestemming en de hoeveel data die je gebruikt. Volgens oprichter Phillip Actor is Droam hoe dan ook goedkoper dan je provider, behalve als je een lokale simkaart koopt. Het apparaatje zou je gemiddeld zo'n 1500 euro per reis besparen, aldus het bedrijf.

Volgens Actor betaalt een Nederlander die binnen de EU reist voor een GB 65 euro bij Droam en 2.000 euro bij KPN. Daarnaast betalen klanten een borgsom van 150 euro. Zakelijke klanten krijgen korting, zij betalen 45 euro als zij een serviceabonnement afsluiten en het apparaat kopen in plaats van huren. 

Phillip Actor begon vorig jaar het bedrijf en zag zijn omzet snel stijgen. Vooral tijdens de vakantieperiode was er veel vraag naar het apparaat, maar nu die voorbij is daalt het aantal aanvragen weer. Droam wil zich daarom nu juist richten op de zakelijke markt. 'Eigenlijk hebben zakelijke klanten veel meer aan ons product. Het is relevanter voor iemand die maandelijks op reis gaat dan voor iemand die een paar weken per jaar op vakantie gaat. Bovendien hebben zakenlui geen tijd en geen zin om lokaal een simkaart te regelen. Daarnaast willen ze op hun eigen nummer bereikbaar blijven', aldus Actor.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie