ML6 haalt Financial Times 1000-lijst van snelst groeiende Europese bedrijven

ML6 haalt Financial Times 1000-lijst van snelst groeiende Europese bedrijven

Redactie Baaz

ML6, expert op het gebied van kunstmatige intelligentie en machine learning, is door de Financial Times en marktonderzoeksbureau Statista opgenomen in de FT1000: een lijst met de duizend snelst groeiende Europese bedrijven. ML6 komt, op basis van de samengestelde jaarlijkse omzetgroei (CAGR) tussen 2018 en 2021, nieuw binnen op plaats 386. 

Snel groeiend bedrijf

Na de oprichting in 2013, groeide de AI-specialist in nog geen tien jaar uit tot een van de Europese leiders in zijn gebied. Met meer dan 100 experts in Nederland, België en Duitsland bedient het bedrijf ondertussen meer dan 150 klanten over het hele continent. Voor die groei krijgt het nu dus ook internationale erkenning. 

“Awards en erkenning zijn natuurlijk altijd leuk. Maar om nu objectief bestempeld te worden als een van de snelst groeiende bedrijven van Europa, geeft toch nog nét wat extra voldoening”, stelt Nicolas Deruytter, oprichter en CEO van ML6. “Het is een mooie erkenning voor de uitzonderlijke weg die we de afgelopen jaren hebben afgelegd, en waarop we de komende jaren met evenveel enthousiasme willen voortbouwen.” 

De Europese referentie 

 Aan ambitie ontbreekt het bij ML6 niet. Zo wil het techbedrijf zijn leidende positie binnen het Europese AI-landschap vasthouden, om dé referentie en voorkeurspartner te worden voor toonaangevende bedrijven die geloven in de kracht van innovatie als drijver van vooruitgang. Thema’s als maatschappelijk belang, duurzaamheid en ethiek staan daarbij centraal.  

“We zijn er in de loop der jaren in geslaagd om een innovatiecultuur te creëren die aansluit bij de reële impact die kunstmatige intelligentie kan maken voor onze klanten. De technologie wordt meer volwassen en breder inzetbaar waardoor wij als bedrijf ook meegroeien in de breedte van onze diensten. Naast de technologische uitdagingen spelen adoptie en change management ook een cruciale rol om effectieve impact te kunnen maken met AI-technologie. Om onze groei vast te houden, willen we verder op die assen inzetten”, zegt Simon Logghe, managing director bij ML6. “Daarnaast blijven we onze klanten natuurlijk bedienen met de nieuwste ontwikkelingen in het AI-landschap. Zo zijn we momenteel bezig met het bouwen van generatieve AI-software, de technologie waar bijvoorbeeld ook ChatGPT op gebaseerd is.”

Lees ook: Podcast G DATA: is Artificial Intelligence (AI) de oplossing om cybercrime te voorkomen?

Lees ook: De ins en outs over de wereld van executive search

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie