MKB krijgt tien miljoen euro voor verbeteren veiligheid

MKB krijgt tien miljoen euro voor verbeteren veiligheid

Redactie Baaz

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn blij dat de overheid, ondanks de bezuinigingen, ook in 2011 kleine bedrijven gaat helpen bij het verbeteren van de veiligheid. Ministers Verhagen en Opstelten hebben vorige week besloten om daar tien miljoen euro voor beschikbaar te stellen.

Ondernemers kunnen een onafhankelijk advies aanvragen voor het verbeteren van hun beveiliging voor een maximale bijdrage van driehonderd euro van de overheid, afgestemd op branche en onderneming. Voor deze ‘scan’ is drie miljoen euro beschikbaar. Dat betekent dat na tienduizend aanvragen de pot leeg zal zijn. 

De overige zeven miljoen euro is bestemd voor het treffen van de aanbevolen maatregelen. Bedrijven krijgen van dit investeringsbedrag vijftig procent, tot een maximum van zevenhonderd euro per bedrijf, vergoed. De tegemoetkoming voor de scan en aanbevolen maatregelen is beschikbaar voor ondernemingen met maximaal vijf vestigingen, met elk maximaal tien medewerkers.

Subsidie

De subsidie aanvragen voor de scan kan vanaf 1 februari tot en met 1 december 2011 bij Agentschap NL. Aanvragen voor de subsidie voor de maatregelen kunnen worden ingediend vanaf 1 februari 2011 tot en met 1 juni 2012. Voor meer informatie en een lijst van goedgekeurde objectieve adviseurs kunnen ondernemers ook terecht op de website stavoorjezaak.nl. Omdat de regeling op 1 februari in gaat, kan het zijn dat de websites nog niet zijn aangepast voor die tijd.

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn tevreden dat ondernemers ook in 2011 gebruik kunnen maken van deze VKB-regeling. ‘Voorkomen van overvallen of diefstal kost aanzienlijk minder dan de hele keten van opsporing, vervolging en straffen. Nog afgezien van mogelijke fysieke en emotionele schade.’ De koepels adviseren daarom de branches om gedurende het jaar meerdere malen aandacht te besteden aan deze subsidie.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie