Mkb Amsterdam haalt horeca in
Hoofdstedelijke mkb boert goed

Mkb Amsterdam haalt horeca in

Redactie Baaz
Mkb'ers in Amsterdam hebben letterlijk een streepje voor op hun hoofdstedelijke collega's in het horecawezen. Oorzaak: een hogere detailhandelsomzet.

Horeca Amsterdam blijft achter

De detailhandelsomzet van de kleine en middelgrote bedrijven (mkb) in Amsterdam groeit harder dan die van horecabedrijven. De omzet van de detailhandel groeide vorig jaar met ruim zeven procent. In de horeca (hotels tellen in deze berekeningen even niet mee) was de omzetgroei met bijna zes procent een fractie kleiner. 

Vereniging Amsterdam City

De omzetgroei in de overige bedrijfstakken was nagenoeg acht procent. Dit blijkt uit panelonderzoek dat door CBS is uitgevoerd in opdracht van Vereniging Amsterdam City, de bedrijvenvereniging van de Amsterdamse binnenstad.
 
De horeca in de binnenstad bleef vorig jaar achter bij de horecazaken in de overige delen van Amsterdam. In de binnenstad steeg de omzet met bijna vijf procent tegen bijna zeven procent groei in de rest van de stad. 

Overige bedrijfstakken

Voor de detailhandel en de overige bedrijfstakken gold juist het tegenovergestelde. In de binnenstad realiseerde de detailhandel in 2015 bijna negen procent omzetstijging tegen ruim zes procent in de rest van Amsterdam. De bedrijven in de overige bedrijfstakken in de binnenstad zetten vorig jaar ruim tien procent meer om dan in 2014.
 
Tot zover Amsterdam. Landelijk ziet het er goed uit voor het mkb: een banenmotor met prima cijfers.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie