MisterGreen bouwt eigen netwerk voor Tesla rijders

MisterGreen bouwt eigen netwerk voor Tesla rijders

Redactie Baaz
Met de nieuwe bijtellingsregels van staatssecretaris Wiebes wordt rijden op een verbrandingsmotor stukken duurder, terwijl elektrische auto’s op slechts vier procent bijtelling blijven. Een positieve impact op het milieu waardoor klimaatdoelstellingen van de overheid kunnen worden gehaald. Toch blijft elektrisch rijden voor veel mensen nog allesbehalve vanzelfsprekend.

Ondanks dat laders en snelladers inmiddels een vast onderdeel van het straatbeeld zijn, is elektrisch rijden niet voor iedereen de normaalste zaak van de wereld. Ook rond het leasen van elektrische auto’s bestaan nog veel vragen en onzekerheden. Nergens voor nodig vindt Mark Schreurs, oprichter van MisterGreen Electric Lease, want Nederland is sinds dit jaar met meer dan driehonderd snelladers een ideaal land om elektrisch te rijden. Volgens Mark is elektrisch leasen niet alleen milieuvriendelijk, maar ook goedkoop. 'De total cost of ownership is heel laag, je rijdt al een Tesla Model S voor relatief weinig geld. Waar je voor een benzineauto negenhonderd euro per maand kwijt bent, betaal je voor een Tesla 1.070 euro. Toch ben je goedkoper uit door de lage vier procent bijtelling en het feit dat je niet meer betaalt voor dure benzine.' MisterGreen is de eerste leasemaatschappij in Nederland die alleen maar elektrische auto's aanbiedt. Daarnaast investeert het bedrijf in een eigen netwerk van snelladers, ChargeMedia, waarbij stroom wordt betaald door adverteerders langs de snelweg.

Kosteloos

Dat elektrisch leasen niet ophoudt bij het rijden van de auto mag blijken uit de extra service die  MisterGreen aan leaserijders en ambassadeurs biedt. 'Onze leaserijders en ambassadeurs van het elektrisch rijden kunnen kosteloos laden op onze eigen snellaadstations. Dat gaat door middel van de MisterGreen Goldcard. Deze kaart biedt je toegang tot een groeiend netwerk van eigen snellaadstations door heel Nederland. Tesla Motors heeft inmiddels meer dan vierhonderd superchargers door heel Europa, waar Tesla rijders ook kosteloos kunnen laden.’

Stijging

Het honderd procent elektrische wagenpark in Nederland groeit hard, alsmede het aantal snelladers. Anno juni 2015 rijden er 8.542 volledige elektrische auto's ten opzichte van slechts duizend auto's in juni 2012 (bron: RVO). Het aantal snelladers is in deze periode gestegen van dertig naar 392 snelladers. Onderzoek wijst zelfs uit dat Tesla Model S-eigenaren de loyaalste rijders zijn. Zij zullen bij hun volgende keuze weer kiezen voor zo’n auto. Met de komst van de Tesla Model S P85D en de Tesla Model X zal naar verwachting de verkoop volgend jaar wederom ieder record breken.

Snellaadstations

Elk snellaadstation staat gemarkeerd op een kaart die je op de website van MisterGreen vindt. Ook worden hier nog te realiseren laadstations aangegeven.

Meer weten?

Wil je meer informatie over elektrisch leasen? Kijk op www.mistergreen.nl

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie