Miljardendeal: Microsoft neemt LinkedIn over

Miljardendeal: Microsoft neemt LinkedIn over

Redactie Baaz

Een miljardendeal in de wereld van social media en software. Microsoft neemt LinkedIn over voor 26,2 miljard dollar, ruim 23 miljard in euro's.

De softwarereus betaalt het miljardenbedrag contant.Het gaat om 196 dollar per aandeel. De twee partijen hebben als ambitie om de professionele wereld te verbinden.

Belangrijke afspraak is wel dat LinkedIn onafhankelijk blijft. Anderzijds zullen producten van het sociale medium en die van Microsoft vaak aan elkaar worden verbonden. Jeff Weiner, de huidige CEO van LinkedIn, blijft aan het roer van het populaire zakelijk-sociale medium. Hij rapporteert aan Microsoft-directeur Satya Nadella.

Talloze voordelen na miljardendeal

Volgens de LinkedIn-directeur biedt de overname van het jaar zijn bedrijf en gebruikers talloze voordelen nu de twee partijen de handen ineen slaan. Microsoft-merken als Office, Outlook en Windows, maar ook Skype kunnen LinkedIn alleen maar versterken, aldus Weiner.

LinkedIn heeft 433 miljoen geregistreerde gebruikers, waarvan er 105 miljoen maandelijks de site bezoeken. In 2015 werd een omzet van 3 miljard dollar gehaald, een stijging van 35 procent ten opzichte van een jaar eerder. Toch is het niet alleen maar goed nieuws bij het zakelijke platform, het nettoverlies steeg in 2015 ook, en wel naar 165 miljoen dollar. 

Microsoft en LinkedIn verwachten dat alles eind dit jaar in kannen en kruiken is, mits aandeelhouders en toezichthouders de overname goedkeuren. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie