Mijn Presidentschap voor een Blackberry?

Mijn Presidentschap voor een Blackberry?

Redactie Baaz
Barack Obama is de eerste president die een mobiele telefoon gebruikt om te e-mailen. Hoe is het mogelijk!

In Shakespeare’s Richard III roept de hoofdpersoon (Richard de Derde dus) op zeker moment vertwijfeld uit “A horse! My Kingdom for a horse!”. Volgens mij moet een dergelijke gedachte onlangs ook door het hoofd van de kersverse Amerikaanse president Barack Obama gespeeld hebben, toen hij zich uit alle macht verzette tegen het inleveren van zijn onafscheidelijke Blackberry. Toen ik dat las was ik toch wel even verbaasd. Was Obama dan de eerste president die een mobiele telefoon gebruikte om te e-mailen en te communiceren met zijn landgenoten, de regering, collega-wereldleiders en natuurlijk zijn vrouw en kids? We hebben het toch over de VS, het land waar informatie- en communicatietechnologie vandaan komt?

Blijkbaar wel, want het blijkt dat Bill Clinton gedurende zijn hele ambtsperiode slechts twee e-mails verstuurde, terwijl George Bush (ook uit veiligheidsoverwegingen) helemaal is gestopt met e-mailen toen hij aantrad als president. Het lijkt er dus op dat de Amerikaanse president, de machtigste man op aarde, qua communicatie de afgelopen 16 jaar ver maar dan ook heel ver achter liep op de ‘man in the street’, om het maar bij Amerikaans te houden. Hoe is het mogelijk?!

Je moet er als zakenman of -vrouw toch niet aan denken dat je mobieltje moet inleveren? Niet meer in de auto even overleggen met een klant, niet meer even onderweg je e-mail beantwoorden. Hoewel ik toegeef dat het misschien een hoop rust zou geven, denk ik dat de business er heel snel onder zou lijden omdat klanten ook heel snel op zoek zouden gaan naar een zakenpartner die wèl altijd bereikbaar is.

Gelukkig voor Obama is er intussen een compromis bereikt: hij mag zijn geliefde Blackberry blijven gebruiken, maar alleen met zijn staf en met een beperkte groep persoonlijke contacten. En het apparaat wordt door de technische wizards van de CIA, NSA of andere geheime dienst onder handen genomen, zodat de handlangers van Osama niet de gesprekken en e-mails van Obama kunnen onderscheppen. Het apparaat is ook meteen maar omgedoopt tot de ‘BarackBerry’.Maar het is natuurlijk wel van de zotte dat er een aparte beveiligingsoplossing aan te pas moet komen om communicatie af te schermen, omdat de standaardtechnologie blijkbaar niet toereikend is. 
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie