'Mijn idee, een goed idee'

Redactie Baaz
Starters en net gestarte ondernemers in recreatie en toerisme krijgen in regio Rivierenland ondersteuning bij het omzetten van hun idee naar een ondernemingsplan.

De Kamer van Koophandel Midden-Nederland, het Regionaal Bureau voor Toerisme en NORT Gelderland hebben de handen ineengeslagen in het project Mijn idee, een goed idee. Het doel is om meer en betere toeristische en recreatieve voorzieningen en bedrijven in de regio op te zetten, passend bij de aard en schaal van het landschap, de kernen en de bevolking in Rivierenland.

Ondernemingsplan
Het project is nog in volle gang. Er hebben inmiddels zestig deelnemers meegedaan. Zon vijftig initiatieven worden op dit moment verder uitgewerkt tot een ondernemingsplan. Er zijn workshops en bijeenkomsten op het gebied van marketing, regelgeving en financin. De laatste bijeenkomst van het project is altijd voor ondernemers, gemeentebestuurders en ambtenaren samen. Als het ondernemingsplan gereed is, is de starter klaar voor een afspraak bij zijn gemeente. Voor de bemiddeling ter plekke krijgt hij ondersteuning van een expert vanuit het project.

Knowhow
Uniek aan dit project is dat nauw met de gemeenten wordt samengewerkt zodat (aspirant)ondernemers direct de haalbaarheid van hun idee zien. Ambtenaren zelf krijgen ook een workshop, om te bevorderen dat ze niet alleen obstakels zien, maar juist ook kansen. Voor de specifieke kennis en deskundigheid is ook gezorgd: NORT Gelderland biedt toeristische knowhow voor de ondernemer, het Regionaal Bureau voor Toerisme weet alles van marketing en arrangementen en de Kamer van Koophandel Midden Nederland is deskundig op gebied van ondernemen, geld, verzekeren en regelgeving. De elf gemeenten in Rivierenland, de provincie Gelderland en de Rabobank financieren het project, voor de deelnemers is er een lage eigen bijdrage: 130.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie