Microsoft presenteert 'Unified Communications'

Redactie Baaz
COO Kevin Turner van Microsoft kwam hoogstpersoonlijk langs in de Rotterdamse Kuip voor een keynote speech over Microsofts nieuwe softwareoplossingen voor zakelijke communicatie.

Acht miljard dollar heeft Microsoft in de ontwikkeling van 'unified communications' gestoken, een concept waarbij telefoon, mobiele apparaten, email, videovergaderen, chat n volledig gentegreerd geheel gaan vormen.

Op het launch eventin het Maasgebouw van De Kuipin Rotterdam, werden aan een volle zaal een paar fraaie voorbeelden getoond, waarbij uitgerekend tijdens de keynote van Microsoft's COO Kevin Turner, de techniek het gedeeltelijk liet afweten.

Centraal staat de Office Communicator, in zekere zin de krachtige zakelijke variant op Live Messenger. De Communicator laat zien wie er binnen een bedrijf bereikbaar isen maakt het zo eenvoudiger om contact te maken. Je hoeft geen telefoonnummers, mailadressen of chatnamen op te zoeken: alles is via Microsoft Exchange gekoppeld aan n naam.Met name het overschakelen tussen communicatiemogelijkheden ziet er handig uit: van chat naar telefoon of naar een live vergadering is zo gebeurd. En dat hoeft niet per se via de pc: op je smartphone of bureautelefoon staan in principe dezelfde mogelijkheden beschikbaar.

Intern
Hoewel iedereen de Office Communicator kan inzetten al starthulpje om contact met iemand te leggen, helpt 'unified communications' vooral organisaties waar de interne communicatie door de schaalgrootte een probleem is geworden. De puzzlestukjes waaruitUnified Communications bestaat, zijn voor het grootste deel niet nieuw, maarhet is wel voor het eerst dat de puzzle compleet is en de stukjes in elkaar passen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie