Microsoft dwingt upgrade Messenger af om veiligheidsredenen

Microsoft dwingt upgrade Messenger af om veiligheidsredenen

Redactie Baaz

Microsoft dwingt gebruikers van Windows Live en MSM Messenger naar de laatste versie op te waarderen. Reden is een veiligheidsupdate, die in die versie is opgenomen.

Iedereen die versie 6.2, 7.0 of 7.5 van MSN Messenger, danwel Windows Live Messenger 8.0 gebruikt, zal gedwongen worden op te waarderen naar Windows Live Messenger 8.1 op het moment dat ze proberen in te loggen. Reden hiervoor is een belangrijke veiligheidspatch die in versie 8.1 standaard is opgenomen.

Normaal gesproken laat Messenger via een berichtje weten, dat er updates beschikbaar zijn, maar is de gebruiker vrij in zijn keuze om deze werkelijk te installeren. Deze keer dus niet.

"Sommigen van jullie zullen dit wellicht als ongemakkelijk ervaren, maar om u en de gezondheid van het netwerk te beschermen, hebben we er voor gekozen om deze stap te nemen," luidt de verklaring in een blog van een security product manager van Microsoft.

In de hierboven genoemde oude versies hebben hackers een gaatje gevonden om kwaadaardige code te implanteren in chatuitnodigingen. Er waren al patches uitgebracht om dit lek te dichten, maar blijkbaar wil Microsoft gebruikers dwingen om maatregelen te nemen.

En wellicht - speculatie - willen ze ook graag van alle MSN Messenger gebruikers af, zodat alleen nog de Live versie ondersteund hoeft te worden.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie