Michel Schuurman directeur Politiek en Economie MVO Nederland / De Groene Zaak

MVO
Redactie Baaz
Michel Schuurman (44) is de nieuwe directeur Politiek en Economie bij MVO Nederland / De Groene Zaak. Hij werkte hiervoor onder andere als manager Circulaire economie bij MVO Nederland en de afgelopen jaren leidde hij meerdere succesvolle projecten en coalities.

Beeld/bron: MVO Nederland

Als directeur Politiek en Economie concentreert Michel zich op het realiseren van de nieuwe economie in 2025. Daarvoor ontwikkelt hij een strategische agenda met ondernemers in het netwerk van MVO Nederland / De Groene Zaak.

Ook zal hij zich met een stevige lobby in Den Haag en Brussel richten op het veranderen van de spelregels: ondernemen in de nieuwe economie moet makkelijker worden dan ondernemen in de oude economie.

Ddriehoofdige directie compleet

Met zijn toetreding maakt Michel de driehoofdige directie compleet. De andere directieleden zijn Maria van der Heijden (directeur-bestuurder) en Lobke Vlaming (operationeel directeur).

'Met Michel voegen we een zeer ervaren inhoudelijke directeur toe aan het team', zegt Maria van der Heijden. 'Hij is al jaren één van de Nederlandse toppers op het terrein van circulair ondernemen. Zijn uitgebreide netwerk verbindt de beweging van MVO Nederland en De Groene Zaak met bedrijven, overheid en maatschappelijke organisaties.'

Samengaan MVO Nederland en De Groene Zaak

Naast de uitbreiding van de directie verandert er nog meer door het samengaan van MVO Nederland en De Groene Zaak. Er komt een Koplopernetwerk, een Raad van Partners vervangt de Programmaraad, en de raad van toezicht wordt aangevuld.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie