MICA: de stijlvolle smartwatch
Een stylisch smartwatch van Intel en Open Ceremony

MICA: de stijlvolle smartwatch

Redactie Baaz

Smartwatches schieten als paddenstoelen uit de grond. Samsung, Sony en sinds kort ook Apple brengen de nieuwe gadgets op de markt. Echt innoverend zijn ze niet, maar wat betreft design gooit de nieuwe MICA van Intel in elk geval hoge ogen. Hoe zit het verder met de voordelen, heb je als ondernemer nu echt iets aan zo'n smartwatch?

Design

MICA staat voor 'My Intelligent Communication Accessory' en is ontstaan uit een samenwerking tussen Intel en Open Ceremony. Het design valt als eerste op: het ziet er in geen enkel opzicht uit als andere smartwatches. Nog steeds is de armband wat groot, maar dankzij het design van Opening Ceremony is de gadget, zeker voor vrouwen, makkelijk te combineren met verschillende outfits. Het design komt in twee soorten. Er is een variant met zwart slangenleer, versierd met Chinese zoetwaterparels en lapis lazuli uit Madagascar en een variant van wit slangenleer, met obsidaan uit Rusland en tijgeroog-stenen uit Zuid-Afrika.

Functionaliteiten

Het uiterlijk is dus drastisch anders dan dat van de concurrenten, maar wat kun je ermee? MICA heeft een 1.6 inch touchscreen gemaakt van krasvrij sapphire glas, een keertje laten vallen is dus geen probleem. Ook is het scherm op deze manier beschermd tegen dingen als metalen stukjes van je jasje of blouse. 

Als ondernemer ben je veel bezig met het werk. Sms'en met kantoor als je even de deur uit moet, is dus geen overbodige luxe. Maar ook dat ene mailtje nog even versturen of beantwoorden op dit soort momenten is erg handig. MICA biedt al deze functionaliteiten en zonder dat je telefoon in de buurt hoeft te zijn. De MICA heeft een 3G verbinding, dus je smartphone kun je op je bureau laten liggen. Loop je buiten om bijvoorbeeld even lunch te halen, dan kun je meteen kijken wat er in je agenda staat voor de dag. Deze wordt namelijk netjes gesynchroniseerd en als je een afspraak hebt, geeft de MICA een melding. Nieuwe afspraken zijn makkelijk in te voeren en vind je later weer terug op je telefoon. Al het gemak van een smartphone in een armband dus.

Nut

Smartwatches kunnen gedeeltelijk hetzelfde als je telefoon. Hoe handig zo'n armband ook is, heb je hem echt nodig? De hele trend rondom smartwatches komt uiteindelijk neer op smaak: houd je liever een telefoon in je hand of bind je hem om je pols? Voor de functionaliteiten hoef je het in ieder geval niet te doen: je smartphone heeft tot nog toe meer functies en mogelijkheden dan een smartwatch. Nog even wachten op innovaties die het de moeite waard maken om zo'n 760 euro - want dat is wat de MICA waarschijnlijk gaat kosten - neer te leggen voor de gadget.

De MICA is vanaf eind dit jaar beschikbaar in het warenhuis Barney's in New York en een aantal winkels van Opening Ceremony. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie