Met deze tool genereer en deel je veilig je wachtwoorden

Redactie Baaz
Met oog op de AVG én eigen ervaringen uit de praktijk ontwikkelde webdevelopmentbureau H1 veiligwachtwoorddelen.nl. een tool waarmee men veilig wachtwoorden kan genereren en delen met anderen.

Via veiligwachtwoorddelen.nl (de website is gratis en door iedereen te gebruiken) worden geen gegevens opgeslagen van de gebruiker. Dat betekent dat IP-adressen, logins en namen niet worden bewaard. Gebruikers blijven dus volledig anoniem. Gegevens worden met niemand gedeeld en bovendien maakt de site geen gebruik van cookies.

Beter veilig

Er zijn meerdere tools beschikbaar voor het veilig delen van wachtwoorden, maar daarvan wisten de programmeurs bij H1 Webdevelopment niet wat erachter - in de code - zit. Daarom besloten zij tijdens een hackaton zelf een tool te maken om, in eerste instantie, te delen met hun klanten. 

'Nu willen we de tool graag met iedereen delen, omdat we de garantie kunnen geven dat het 100% veilig is. En veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel', aldus Harm Wolterink, mede-eigenaar van H1 Webdevelopment. 'Natuurlijk is het nog beter om zelf een wachtwoord aan te maken, maar aangezien het versturen van wachtwoorden nog vaak gebeurt, kan het maar beter veilig gebeuren!'

Wachtwoord invoeren of genereren

Op veiligwachtwoorddelen.nl zijn er twee mogelijkheden: zelf een wachtwoord invoeren of een wachtwoord genereren. In beide gevallen wordt het wachtwoord na het invoeren in een database gezet met een timestamp en url. Na het genereren van de url verschijnt deze in beeld en kan deze gekopieerd en veilig verstuurd worden naar een ander. De andere persoon kan de link openen in de browser en het wachtwoord zien.

Gebruikers kunnen zelf bepalen na hoeveel keer bekijken of na hoeveel uur het wachtwoord niet meer te zien is via de link. Het wachtwoord wordt dan verwijderd uit de database.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie