Merendeel ondernemers wil belastingaangifte voor 1 april invullen

Merendeel ondernemers wil belastingaangifte voor 1 april invullen

Redactie Baaz
Tot 1 mei kunnen ondernemers weer belastingaangifte doen voor de inkomstenbelasting. De 400.000 ondernemers en ZZP’ers die hun aangifte zelf invullen, stellen dit niet uit.

Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van de Belastingdienst onder ZZP’ers en ondernemers met minder dan vijf werknemers die zelf hun belastingaangifte invullen. Zo zegt bijna 70 procent van plan te zijn om de belastingaangifte voor 1 april in te dienen. Om ondernemers hierbij te helpen geeft de Belastingdienst concrete tips om de aangifte juist en volledig in te vullen.

Van de ondervraagde groep bleek 70 procent de aangifte echt helemaal zelf te doen, terwijl bijna 1 op de 5 (18,3 procent) hulp inschakelt van partner, vriend of familielid. Ook de Belastingdienst staat klaar met raad en daad.

Aangiftemomenten

Ondernemers zijn vaak druk met verschillende dingen tegelijk, maar liever niet wanneer zij belastingaangifte doen. 43,4 procent doet het liefst belastingaangifte wanneer zij alleen zijn. De vroege avonduren (tot 22.00 uur) zijn daarbij het meest favoriet.

Zij waarderen het dat een deel van de gegevens al is ingevuld door de Belastingdienst. Omdat ondernemers meer gegevens zelf moeten invullen, kost de aangifte hen iets meer tijd dan particulieren: Bijna 30 procent van de ondernemers beloont zichzelf na het indienen van de aangifte met een lekkernij of door iets leuks te doen, terwijl slechts 14 procent van de particulieren dit doet.

Hulp bij belastingaangifte

Dit jaar nodigt de Belastingdienst 1,2 miljoen ondernemers uit om aangifte te doen over het jaar 2017. Om de 400.000 ondernemers die zelf hun aangifte invullen daarbij te helpen, voert de Belastingdienst campagne. Centraal staan de websites www.belastingdienst.nl/aangifte en www.belastingdienst.nl/ondernemers met begrijpelijke informatie over de belastingaangifte en de voorbereiding hierop.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie