Meerwaarde voor de autovakantie: de fietsen mee

Meerwaarde voor de autovakantie: de fietsen mee

Redactie Baaz

De voordelen van een vakantie met de auto komen bovendrijven wanneer een vliegreis op de een of andere manier geen optie is. Men is mobieler, kan meer meenemen, spaart doorgaans veel geld uit en ziet onderweg meer. Wanneer de fietsen ook nog mee kunnen, ontstaan er nog meer voordelen.

Mobieler op de plaats van bestemming

Of de reis nu naar een stad of een dorp gaat, het uitsparen van de prijs voor huurfietsen is wenselijk, dus neem je zelf fietsen mee. Het is een kwestie van even zoeken op de termen 'fietsendrager achterklep' en al gauw komt de vakantieganger uit bij het online warenhuis Heuts. Deze bezorgt vanzelfsprekend door heel Nederland, maar heeft ook een aantal fysieke filialen in het zuiden van het land. Met een fietsendrager, snel te monteren en licht van gewicht, staan de fietsen in een handomdraai achterop de auto en kunnen op de plaats van bestemming nog meer plekken makkelijk bereikt worden.

Autoluwe steden

In landen zoals bijvoorbeeld Italië, waar de schitterende dorpen en steden liggen te lonken in het heuvellandschap, zijn veel van die plekken autoluw en moet er buiten het centrum geparkeerd worden. Het is een mooie ervaring om daar kosteloos doorheen te kunnen fietsen en het stalen ros direct naast het terras te kunnen parkeren - in het gros van de gevallen is dit ook al gratis. Men spaart dus niet alleen de prijs van huurfietsen uit, maar ook andere kosten.

Mooie fietsroutes

Door een land rijden met de auto is al mooi, maar op de fiets wordt alles nog intenser beleefd, en met meer zintuigen bovendien. Heerlijke geuren van diverse gewassen, de weldadige zon, geluiden van de natuur, het komt allemaal wel binnen tijdens een van de onvergetelijke fietstochten. Het is makkelijker om te stoppen op mooie uitzichtplekken en intussen krijgt de fietser ook nog beweging.

Stedentrip: ook geld uitsparen

Kosten van metro, taxi en ander vervoer worden eveneens gemeden tijdens stedentrips. Op veel populaire bestemmingen worden wel apps gepromoot waarmee elektrische stepjes gehuurd kunnen worden. Maar wie niet met duizelingwekkende snelheid hierop door de stad zoeft is hetzelfde kwijt als aan een taxi: huurders betalen voor deze stepjes per minuut. De eigen fiets bij de hand hebben is dan een uitkomst. Het geeft een mondain gevoel, fietsen door Berlijn, Verona of Sevilla. Een fietsendrager voor op de auto geeft jarenlang een meerwaarde aan elke autovakantie.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie