Meerendeel startups buiten Londen gevestigd

Meerendeel startups buiten Londen gevestigd

Redactie Baaz

Londen mag dan flink hebben ingezet op het aantrekken van startups, de projecten Tech City en Silicon Roundabout lijken voorlopig nog geen succes. 74 procent van de digitale startups in Engeland is buiten de hoofdstad gevestigd.

Verspreid door het land

Tech City UK deed onderzoek naar de populaire vestigingsplekken voor startups in opdracht van de Britse regering en daaruit blijkt dat Londen voor veel startups niet de voorkeur geniet. De startups met de meeste omzet zijn te vinden in de omgeving van Manchester, Belfast, Sheffield, South Wales en een klein deel in de Londense binnenstad. De meeste digitale bedrijven hebben zich gevestigd in de buurt van Brighton, Berkshire, Edinburgh, Cambridge en ook hier is de Londense binnenstad vertegenwoordigd.

Techsector blijft groeien

Tech startups in Liverpool en Bournemouth groeien volgens het rapport een stuk sneller dan bedrijven die zich in Londen vestigen. In totaal werken 1,5 miljoen Britten in de digitale industrie en Tech City UK verwacht dat rond 2020 deze categorie alle andere sectoren ver zal overtreffen.

Aandacht verdelen

De Britse Premier Cameron begon zijn Tech City project al in 2011. De opzet om een cluster van techbedrijven in Oost-Londen te creëren en zo te kunnen concurreren met Silicon Valley in de Verenigde Staten. Het project bracht enkele succesverhalen als Swiftkey en Mind Candy voort, maar veel Britten vinden dat het project te veel gefocust is op Londen terwijl er in de rest van het land bloeiende startup communities zijn die net zo veel aandacht verdienen. Niet onterecht blijkt nu.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie