Meer vrouwen in IT: hogere kwaliteit van het werk

Meer vrouwen in IT: hogere kwaliteit van het werk

Redactie Baaz

Nederlandse IT’ers verwachten een hogere kwaliteit van dienstverlening als de verhouding mannen-vrouwen op de werkvloer gelijker wordt.

Dit geeft 37 procent van de IT’ers aan in het onderzoek ‘Gender diversity in IT’ van Computer Futures, een internationaal tech-recruitmentbureau voor de bemiddeling van IT-professionals. Aan dit onderzoek namen 1.100 professionals uit de IT-sector deel.

Naast hogere kwaliteit van werk, geven IT-professionals aan meer positieve effecten te verwachten als de verhouding van mannen en vrouwen gelijker wordt dan de huidige 90/10 verhouding in de IT-sector. Zo denkt 33 procent dat de sfeer op de werkvloer zal verbeteren vanwege een betere balans tussen ratio en emotie. 

Meer innovatievermogen met vrouwen

Ook geven de IT-professionals aan over meer innovatievermogen te beschikken met meer vrouwen in het team. 13 procent verwacht dat het team als geheel innovatiever wordt vanwege de verschillende invalshoeken van mannen en vrouwen.

Albert van Reenen, managing director bij Computer Futures: 'Het is goed dat het belang van een betere man-vrouwverhouding wordt ingezien. Ik merk dit steeds meer en dat is een goede zaak. Maar overgaan tot actie is nog belangrijker. Naast de voordelen die de IT-professionals noemen, is een effectief beleid om meer vrouwen binnen te halen in de IT ook een wapen in de ‘war on talent’. Wanneer men zich in een organisatie met hoofdzakelijk mannelijke professionals ook gaat focussen op vrouwen wordt de talentpool direct twee keer zo groot. Zo sla je gelijk twee vliegen in een klap.'

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie