Meer vrouwelijke topondernemers in VS
Vrouwelijke ondernemer gaat vaker voor duurzaamheid

Meer vrouwelijke topondernemers in VS

Redactie Baaz
Uit onderzoek blijkt dat het percentage vrouwen in de Amerikaanse bedrijfstop alsmaar groeit. Ook richten deze topondernemers zich meer op duurzaamheid.

Topondernemers vaker vrouw

'Vrouwen in de zakentop' blijft – terecht – een hot topic. Hoewel het grootste deel van de meest winstgevende ondernemingen nog steeds door mannen wordt geleid, komen de powervrouwen meer en meer op. In ons land is de verhouding man-vrouw nog immer scheef, een zeer bescheiden groei is tot nu toe het summum wat we te zien krijgen. Hoe anders is het in de Verenigde Staten. 

Nieuw record

Het aantal vrouwelijke ondernemers met een bedrijf dat boven het miljoen omzet draait, heeft in de VS een nieuw record bereikt. Bijna een kwart (24 procent) van alle bedrijven is voor minstens vijftig procent eigendom van vrouwen, zo rapporteert de U.S. Women’s Chamber of Commerce. 

Topondernemers op groen

Opvallend is ook dat vrouwen 1,17 maal vaker dan mannen een onderneming met vooral sociale doeleinden starten, en 1,23 keer vaker op duurzaamheid gefocuste bedrijven beginnen dan economisch gedreven ondernemingen. Wij wachten nu op een Nederlands equivalent van deze interessante onderzoeken. Wie pakt deze schone taak op?
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie