'Meer faillissementen door aanhoudende onzekerheid'

Jordi Smit
Dit jaar vinden naar verwachting wereldwijd meer faillissementen plaats dan in 2018. Dat stelt kredietverzekeraar Atradius dinsdag.

Toename faillissementen

De aanhoudende onzekerheid in de internationale handel zorgt ervoor dat er over de hele wereld gezien meer bedrijven over de kop gaan. Naar verluidt zal het aantal faillissementen met 2,8 procent toenemen, wat een aantal keer sneller is dan onderzoekers eerder dachten. 

Stijging in Verenigde Staten

Continentaal gezien gaan in de Verenigde Staten de meeste faillissementen plaatsvinden, met een stijging van 3,2 procent. Als hoofdreden heeft dit de handelsspanning dat Amerika heeft met China. Maar ook in West-Europa zullen de faillissementen stijgen. Er zullen waarschijnlijk dit jaar 2,7 procent meer faillissementen plaatsvinden dan vorig jaar.

LEES OOK: Aantal snelgroeiende bedrijven stijgt

Faillissementen Nederland

Nederland zal zeker niet worden ontzien. Volgens Atradius zullen in ons land 3 procent meer bedrijven failliet gaan dan vorig jaar. De industrie zal naar verluidt het meeste last hebben van deze faillissementen, wat onder meer te maken heeft met de krimp van de Duitse economie.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi