Aantal snelgroeiende bedrijven stijgt

Aantal snelgroeiende bedrijven stijgt

Redactie Baaz
Het aantal snelgroeiende bedrijven is afgelopen jaar flink gestegen. Nederland telde daar in 2018 10.000 bedrijven van, wat een stijging is van meer dan 20 procent. Dit blijkt uit onderzoek van het CBS.

Flinke stijging snelgroeiende bedrijven

Het is een flinke stijging, zeker als we kijken naar het verleden. Zo telde ons land in 2014 nog 5.520 snelgroeiende bedrijven. De vier jaar die volgde, bracht een stijging met zich mee van maar liefst 85 procent. Hierdoor is het aantal in 2018 vastgesteld op 10.200 bedrijven.

Verschillende grootte

Afgelopen jaar bestonden 84 procent meer snelgroeiende bedrijven met 10 tot 50 werkzame personen dan vier jaar daarvoor. Bedrijven met 50 tot 250 werkzame personen hebben dit percentage op 92 procent liggen en 250 of meer medewerkers op 96 procent.

LEES OOK: Steeds minder mannen op de arbeidsmarkt

Snelgroeiende bedrijven

Maar wanneer is een bedrijf een snelgroeiend bedrijf? Een organisatie krijgt deze titel als het aantal werknemers drie jaar op een rij gemiddeld met minimaal 10 procent per jaar stijgt. Bovendien telt de regel dat deze bedrijven aan de start van de groeiperiode minimaal 10 werknemers hebben.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie