Meer dan de helft van de organisaties heeft nog steeds geen adequate tools voor hybride werken

Meer dan de helft van de organisaties heeft nog steeds geen adequate tools voor hybride werken

Redactie Baaz

Maar liefst 64 procent van de Nederlandse werknemers en beleidsmakers geeft aan dat zijn organisatie nog steeds geen adequate tools of technologieën heeft voor hybride werken

Dit blijkt uit onderzoek van Unit4, ERP-leverancier voor dienstverlenende organisaties, onder 250 Nederlandse werkenden in uiteenlopende sectoren. 81 procent geeft dan ook aan dat binnen hun bedrijf het flexibel werkbeleid wel eens onder de loep mag. 

Goede adoptie nieuwe technologieën

Het gebrek aan de juiste tools lijkt niet te maken te hebben met hoe goed een technologie wordt geadopteerd binnen organisaties. Zo geeft 68 procent aan dat adoptie van nieuwe technologieën binnen hun bedrijf goed gaat. Daarvan zegt 25 procent zelfs dat ze daarin geen enkele ruimte voor verbetering zien. De nieuwste tools en technologieën waar met name mee gewerkt wordt zijn workflow automation en data management tools. Beide worden door 87 procent van de bedrijven al in enige mate ingezet.  

Maar ook de cloud (86%), real time reporting tools (84%) en AI en Machine Learning (84%) worden breed omarmd. Opvallend is dat ondanks dat veel Nederlandse bedrijven gebruikmaken van deze tools, men in Europa wel iets achterloopt ten opzichte van de APAC-regio. Daar is de adoptiegraad van alle tools nét wat hoger: 88 procent van de bedrijven is daar bijvoorbeeld bezig met cloudmigratie, tegenover 83 procent in Europa. 

“Het is inmiddels wel duidelijk dat hybride werken voor veel bedrijven en werknemers de norm blijft”, stelt Mike Ettling, CEO van Unit4. “Het verbaast me dan ook dat zo’n groot deel van de werknemers vindt dat zijn organisaties niet de juiste tools heeft om hybride werken mogelijk te maken. Zeker met een nieuwe generatie op de werkvloer, die start met het idee dat zij plaats- en tijdonafhankelijk kunnen werken, moet daar wat aan gedaan worden. Een goede cloudomgeving en communicatiekanalen zijn daarin een must. Daarnaast zien we dat veel bedrijven drie jaar geleden halsoverkop de overstap naar de cloud hebben gemaakt. Voor hen is het zaak om opnieuw bij de inrichting van de cloud en de integratie met de rest van de organisatie en technologieën stil te staan. Anders voelt het voor werknemers misschien alsof de juiste tools er niet zijn, terwijl het vooral een kwestie is van die op de juiste manier inzetten.”

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie