Meer bekend over Q-modellen Audi

Meer bekend over Q-modellen Audi

Redactie Baaz

Audi breidt zijn modelportfolio de komende jaren uit met twee nieuwe Q-modellen, waarvan de productielocaties bekend zijn gemaakt.

In 2018 start de fabricage van de Audi Q8 in Bratislava (Slowakije). In 2019 rolt de eerste Audi Q4 van de band in Györ (Hongarije).

Audi boort nieuw topsegment aan

Met de Audi Q8 ontsluit het merk een nieuw segment in de topklasse. De premium-SUV in coupéstijl combineert ruimte met een sportief design en biedt de nieuwste technologieën op het gebied van rijassistentie- en infotainmentsystemen

Vanaf 2018 produceert Audi dit model in Bratislava. In deze Slowaakse fabriek rolt al sinds 2005 de Audi Q7 van de band. Daar wordt inmiddels de tweede generatie van deze grote SUV gebouwd, ook als S-variant en Q7 e-tron plug-in hybride.

Audi Q4: sportieve CUV

In 2019 gaat bovendien de productie van de Audi Q4 van start in het Hongaarse Györ. Met dit model begeeft het merk zich in het segment van de Compact Utility Vehicles (CUV). De sportieve Audi Q4 zal zich met zijn coupéachtige silhouet tussen de Audi Q3 en Q5 positioneren. 

Bovendien neemt Audi vanaf 2018 in Hongarije de productie van de Audi Q3 over, die tot dusver in Barcelona wordt vervaardigd.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie