Max Verstappen opgenomen in Time 100

Max Verstappen opgenomen in Time 100

Redactie Baaz

Max Verstappen heeft een plek veroverd op de lijst van de honderd invloedrijkste personen van het jaar van het Amerikaanse tijdschrift Time. Het blad prijst de Formule 1-coureur vanwege zijn prestaties van de afgelopen twaalf maanden, waarin hij races over de hele wereld heeft gewonnen. "Geen enkele sporter heeft meer overwinningen behaald op verschillende locaties wereldwijd dan Verstappen", aldus Time.

Volgens het magazine is Verstappen tijdens races zo zelfverzekerd achter het stuur dat hij zelfs tijdens het rijden de schermen langs het circuit kan bekijken om de concurrentie achter hem in de gaten te houden. Hij wordt aangemoedigd door grote menigtes oranje fans en heeft de hele Formule 1-industrie nu om zich heen verzameld. Time vraagt zich af: "Kan iemand Verstappen en de Red Bull Racing-machine stoppen?"

Elk jaar selecteert Time honderd personen die een significante invloed hebben op de wereld, zonder dat hierbij een rangorde wordt gehanteerd. Verstappen valt onder de categorie 'titanen', samen met onder andere American football-speler Patrick Mahomes en basketbalster A'ja Wilson. Ook de Spaanse voetbalster Jenni Hermoso, bekend van de bekende kus na de WK-finale, staat in de lijst, maar dan onder de categorie 'iconen'.

Het is opmerkelijk dat voor het eerst een Nederlandse sporter wordt opgenomen in de Time 100. Voorgaande Formule 1-kampioenen die de lijst haalden, waren Michael Schumacher in 2005 en Lewis Hamilton in 2020.

Naast Verstappen hebben slechts enkele Nederlanders eerder een vermelding gekregen in de Time 100. Dit omvat politica Ayaan Hirsi Ali in 2005, architect Rem Koolhaas, bioloog Frans de Waal, koningin Máxima en voormalig Eurocommissaris Frans Timmermans.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie