MAX: Reizen langs mooiste rivieren ter wereld

MAX: Reizen langs mooiste rivieren ter wereld

Redactie Baaz

Elke rivier heeft prachtige kenmerkende landschappen en verhalen van mensen die aan de rivier wonen en werken. Het programma is ingesproken door Huub Stapel. Reizen langs de mooiste rivieren ter wereld is te zien vanaf zondag 2 juli om 19.05 uur bij MAX op NPO 2. 

Er is geen beter perspectief op de wereld dan vanaf een boot op een rivier, terwijl deze zich zachtjes een weg baant door adembenemende landschappen. In Reizen langs de mooiste rivieren ter wereld neemt Huub Stapel de kijker mee op reis en voorziet de beelden van commentaar. Prachtige landschappen en bijzondere verhalen passeren de revue. De reizen gaan langs en over de rivier de Spey in Schotland, de Moezel in Duitsland, de Hudson in de Verenigde Staten, de Shannon in Ierland, de Po in Italië en de Niagara Rivier in Canada.

rivieren

 

Aflevering 1: rivier de Spey in Schotland

De reis start in de Cairngorms, een indrukwekkende bergketen in de oostelijke Hooglanden van Schotland. Hier wordt door twee rivierbiologen de zalmpopulatie onderzocht. De tocht gaat verder per kano, langs het atmosferische Loch Insh, waar zwemmers het koude ochtendwater trotseren. Vervolgens gaat de reis naar het Rothiemurchus-bos. Daar wordt duidelijk hoe de enorme dennen werden gekapt en stroomafwaarts werden getransporteerd met behulp van vierduizend jaar oude boten. De reis eindigt in Spey Bay, waar de rivier uitmondt in de Noordzee.

Reizen langs de mooiste rivieren ter wereld
Vanaf zondag 2 juli
Om 18.20 uur bij MAX op NPO 2
Commentaar: Huub Stapel

MAX-programma’s terugkijken of luisteren? Dat kan via MAX Vandaag.

Facebook.com/OmroepMAX | Instagram.com/OmroepMAX_ | Twitter.com/OmroepMAX | #mooisterivieren

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie