Mats Brandt treedt af als Group CEO van Readly International AB
Philip Lindqvist

Mats Brandt treedt af als Group CEO van Readly International AB

Redactie Baaz

In overleg met de raad van bestuur van het bedrijf legt Mats Brandt zijn functie neer als CEO van Readly International AB (publ), de Europese marktleider in digitale abonnementen op tijdschriften en kranten. Het bestuur heeft besloten om Philip Lindqvist per 31 mei aan te stellen als de nieuwe CEO van Readly.

Nieuwe CEO Readly International AB

Philip Lindqvist heeft uitgebreide ervaring vanuit leidende posities in media, content en digitale abonnementsdiensten. Philip was eerder hoofd van de streamingdienst C More en hoofd strategie en distributie bij TV4, C More en het Finse MTV. Hij heeft een achtergrond bij The Boston Consulting Group en werkt tegenwoordig als adviseur en investeerder.

“De Raad van Bestuur en Mats zijn het erover eens dat de tijd rijp is voor een CEO-wissel. Met zijn uitgebreide ervaring in onder meer digitale, op abonnementen gebaseerde streamingdiensten, zowel als content provider als distributeur, is Philip de juiste persoon om het leiderschap over te nemen en Readly vooruit te helpen. Ik kijk er naar uit dat hij direct van start gaat. Ik wil ook van de gelegenheid gebruik maken om Mats te bedanken voor wat hij heeft bereikt tijdens zijn tijd bij Readly”, zegt Jan Lund, voorzitter van de raad van bestuur van Readly.

“Readly speelt een belangrijke en enerverende rol bij het beschikbaar maken van journalistiek van over de hele wereld voor een steeds digitaler wordend publiek. Het bedrijf heeft een leidende positie in Europa en een positief momentum om vanuit te gaan. Daarom kijk ik ernaar uit om deel uit te maken van het team en samen de volgende stap te zetten in de ontwikkeling van Readly”, zegt Philip Lindqvist, de nieuwe CEO van Readly.

Brandt bij Readly International AB

Mats Brandt nam in januari 2022 de rol van waarnemend CEO van Readly op zich en werd in mei van hetzelfde jaar benoemd tot permanente CEO. Onder zijn leiding heeft het bedrijf een goede omzetgroei laten zien, recordhoge marges en is het goed op weg naar winstgevendheid.

“Readly heeft een zeer betrokken team met fantastische competentie. Ik ben super tevreden met wat we samen hebben bereikt en wens het bedrijf veel succes in de toekomst”, zegt Mats Brandt.

De laatste dag van Mats Brandt als CEO is 31 mei en hij blijft gedurende de opzegtermijn ter beschikking van de Raad van Bestuur.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie